"Suriyelilere 40 milyar dolar harcayanlar esnafa 1 milyar dolar bile harcamadı!"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriyeliler için 40 milyar dolar harcandığını ama esnafa 1 milyar dolar bile harcanmadığını ifade ederek yapılan yardımları az bulduğunu paylaştı.

SİYASET 15.05.2020, 18:43
"Suriyelilere 40 milyar dolar harcayanlar esnafa 1 milyar dolar bile harcamadı!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans görüşmelerine farklı sektörleri temsil eden Esnaf ve Sanatkar Odaları başkanları ile devam etti.

Görüşmede, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

Esnafın yanında çalışan kişinin de dükkan kapandığı için mağdur olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, 'Bunlara da en azından 1 aylık asgari ücret üzerinden para ödeyin, bunların kredi kartı, tüketici kredisi borcu varsa bunları faizsiz olarak 3 ay süreliğine erteleyin.' dediklerini hatırlattı.

"Suriyelilere 40 milyar dolar harcadın..."

Kılıçdaroğlu, "Suriyelilere 40 milyar dolar para harcadın. Üstelik pandemi de yoktu. Esnafa ne verdin sen? 1 milyar dolar verdin mi? Onu bile vermedin. Yanlış politika. Bir sürü insan, çoluk çocuk buraya geldi, 40 milyar dolar para harcadın. Esnafa gelince para yok diyorsun. Var efendim para var. Bakın, ben size söyleyeyim. Bütün esnaf kardeşlerim de dikkatle dinlesinler. Sizin kamyonlarınız, minibüsleriniz, taksileriniz veya arabanız otoyollardan geçer, köprülerden geçer, tünellerden geçer, dolar bazında para ödersiniz. Onların hiçbir yükü yok. Onların iş yerleri kapanmadı. Hepsi duruyor. Araba geçmiyor, parayı kim ödeyecek. Araba geçmeyen köprünün parasını hükümet ödeyecek. Ne için? Öyle yapmışlar anlaşmayı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)