Süleyman Soylu’dan İBB teftişi hakkında: “Durum, siyasi boyutu aştı” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında verilen teftiş kararı için açıklamalarda bulundu: “Teftiş, işin güvenlik boyutu sebebiyle yapılıyor; siyasi bir durum değil.” 

SİYASET 27.12.2021, 12:20
Süleyman Soylu’dan İBB teftişi hakkında: “Durum, siyasi boyutu aştı” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehri Belediyesi (İBB) tarafından son dönemlerde işe alınan personellerin ve belediye çalışanlarının genel olarak teftiş edilmesi hakkında verilen karar için açıklamalarda bulundu. Soylu, “Bu, siyasi bir durum değil.” dedi ve şunları ekledi: “Ülkemiz, terörle mücadele konusunda önemli adımlar attık ve tecrübeler edindi. Büyük bedeller ödedik. Kayıplarımız hala var. Türkiye olarak, Türk milleti olarak tüm tedbirleri almak konusunda hem sorumluluk sahibiyiz hem de zorunluluğumuz var.” 



İçişleri Bakanlığı’ndan 50 bin kişi ihraç edildi 

Soylu: “Yalnızca İçişleri Bakanlığımızdan, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 50 bin kişi ihraç edildi. Şehirlerimizdeki teröristlerle mücadele etmeyecek miyiz? Yarın öbür gün, herhangi bir eylem yapılırsa ve bu kişiler üzerinden yapılırsa insanlar bize ‘Neden işinizi yapmadınız?’ diye sormaz mı? Biz, şimdiden önlemimizi alıp herhangi bir felaket durumunu engellemeye çalışıyoruz. Terör bağlantılı kişilerin belediyede çalıştığına dair ihbarlar geldi. Artık bu durum siyasi boyutu aşmıştır ve güvenlik boyutuna geçmiştir.” 



Teftişler, işe yeni alınan kişileri kapsayacak 

Soylu: “Verdiğimiz teftiş kararı doğrultusunda işe yeni alınan kişilerin süreçlerine bakılacak. Terörle bağlantısı olmayanlar ve suçu olmayanlarla ilgili herhangi bir durum yok. Şimdi biz İçişleri Bakanlığı’ndan on binlerce insanı ihraç ederek tüm çalışanları zan altında bırakmış mı olduk? Terörle mücadelemiz kararlı ve başarılı şekilde devam ediyor. Bu tarz ilkel yaklaşımlarla sorunun üstü kapatılamaz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı kuruluşlar ve şirketlerde işe başlayan personeller araştırılacak.” 

Yorumlar (0)