Süleyman Soylu: Erdoğan gibi bir lider, 100-150 yılda bir gelir

Düzce depreminin 22. yıl dönümü vesilesiyle Düzce’ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anma etkinliklerinden sonra AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, “Türkiye’yi eski Türkiye’ye geri döndürmek isteyenler, IMF komiserinin talimatı üzerine koskoca bir tarihe, koskoca bir medeniyete ve ülkeye diz çöktürmek isteyenlerdir" açıklamasını yaptı. 

SİYASET 13.11.2021, 10:27
Süleyman Soylu: Erdoğan gibi bir lider, 100-150 yılda bir gelir

12 Kasım Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümü nedeni ile Düzce’ye giden İçişleri Bakanı Soylu anma etkinliklerinden sonra AK Parti Düzce il Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

“Türkiye’yi eski Türkiye’ye geri döndürmek isteyenler…”

Bakan Süleyman Soylu, partililerle bir araya geldi ve hatıra fotoğrafının ardından önemli açıklamalar yaptı. Soylu, açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye’yi eski Türkiye’ye geri döndürmek isteyenler, IMF komiserinin talimatı üzerine koskoca bir tarihe, medeniyete, koskoca bir ülkeye diz çöktürmek isteyenlerdir. Eski Türkiye’ye geri döndürmek isteyenler, parmak sallayıp, ABD’den Avrupa’dan, ‘haddinizi bildiririz' deyip sınırımızın ötesine en ufak bir adım attığımız zaman şartelimizi indirip, bizi karanlıkta bırakarak, orada teröristlere istedikleri gibi gün yüzü göstermek isteyen kişilerdir. Eski Türkiye’ye geri döndürmek isteyenler, bize iftira atanlar, nifak koymaya çalışanlar, laf yetiştirmeye çalışanlar, her gün Türkiye’de 30-35 şehidimiz geldiği zaman ‘Başka bir dönüşüm olur mu acaba? diye hevesli olanlardır. Ülkenin şu anki bulunduğu noktayı hesap edemeyenlerdir, vicdanlarını yitirmişlerdir. Eski Türkiye’ye geri döndürmek isteyenler, bu ülkeyi geceliği 8 binlik faizlere mahkum etmek isteyenlerdir. Terörle mücadele ettiğimiz süreçte insansız hava aracının bozulması üzerine İsrail’e gönderildiğinde, tamir edilmediği zaman eli bacakları arasına alıp  'Ben acaba ne yapacağım' şeklinde endişe eden Türkiye’ye çevirmek isteyenlerdir. İnsanımızın inancına, kıyafetine ve kılığına musallat olup, ‘İstediğiniz gibi Türkiye değil, size çizdiğimiz Türkiye şeklinde yaşamak zorundasınız' diyerek vesayet yoluyla talimat vermeye çalışanlardır. Siz yalnızca AK Parti’yi iktidara taşımadınız. Vallahi de yedi düvelin üst üste bu ülkenin insanını ve imanını boğmaya çalışanlara fırsat vermediniz. Onlara engel oldunuz. Onlara izin vermediniz” açıklamasını yaptı.

“Böyle bir lider 100-150 yılda bir gelir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi liderlerin 100-150 yılda bir geldiğini iddia eden Süleyman Soylu, 2023 seçimlerine ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Yok onlar bunu dedi, şunu söyledi, sosyal medyada şunlar var. Sosyal medyayı göreceğiz. El mi yaman bey mi yaman 2023’te göreceğiz. Seçim sosyal medyayla kazanılıyor mu, kazanılmıyor mu? Göreceğiz. Sayımızı artırmalı, halkayı genişletmeli, herkesi partimize davet etmeliyiz. Bu kadar net ve açık. Bu yalnızca bizim meselemiz değil. Bu, Türkiye’nin meselesi değil. Bu, dünyanın bir çıkış yoludur. Ne olur buna inanın. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider, bir daha bu ülkeye gelmez. Bunu çok açık söylüyorum. Böyle bir lider, 100-150 senede bir gelir. Elimizde bir fırsat var. Bu fırsatla sözümüzü, dünyaya söyleyecek, sözümüzü anlatacak, 2023’te Tayyip Erdoğan ile beraber zafer bizim sorumluluğumuzdur.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)