SP’li ve olaylı 15 Temmuz söylemleri nedeniyle soruşturma açılan Cihangir İslam, CHP'ye geçiş yaptı

Eski Saadet Partili Cihangir İslam CHP’ye katıldı. Bir ara meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada,“15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik” sözlerinden dolayı gündem olan Cihangir İslam’ın rozetini, Kemal Kılıçdaroğlu taktı. CHP’de istifa dalgalanması sürerken, partiye yeni bir kişi katıldı.

SİYASET 09.03.2021, 16:53 10.03.2021, 10:57 Hanife
SP’li ve olaylı 15 Temmuz söylemleri nedeniyle soruşturma açılan Cihangir İslam, CHP'ye geçiş yaptı

Son olarak, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Denizli Milletvekili Teoman Sancar'ın istifasıyla gündeme gelen CHP, açılan boşlukları doldurmak için 15 Temmuz değerlendirmeleri ve AK parti eleştirileriyle tanınan bir isme yöneldi.

2018 seçimlerinde CHP listesinden aday olan Cihangir İslam, İstanbul'dan milletvekili seçilmesinin ardından Saadet Partisi’ne geçiş yapmıştı.

Rozetini Kılıçdaroğlu taktı

2020’nin Mart ayında Saadet Partisi'nden istifa eden İslam, bugünkü kurul toplantısında tekrar CHP'ye geçiş yaptı. İslam’ın rozetini ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısı öncesi kürsüye çağırarak taktı. Böylece CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 136'ya çıktı.


İslam’ın olaylı 15 Temmuz değerlendirmesi

31 Ekim 2018 tarihinde Meclis'teki konuşmasında 15 Temmuz’a yönelik söylemlerinden dolayı gündem olan ve hakkında "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Cihangir İslam, kürsüde şu ifadelere yer vermişti:

"Ortada bir çatışma varsa bu illa doğru ile yanlışın çatışması değildir, doğru ile yanlış çatışır, yanlış ile yanlış da çatışır; batıl ile batıl da çatışır. 15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede. Neydi? Menfaat kavgasıydı. Devleti parsellediniz ve bunun hesabını vermediniz. Allah için bunlara İslamcı falan demeyin, bunlar Makyavelist, bunlar Oportünist bunlar beceriksiz, bunlar dünyaya yapıştılar ve acısını şimdi milletten çıkartıyorlar, değerli arkadaşlarım."


Nazır Cihangir İslam Kimdir?

1959 Sakarya doğumlu Cihangir İslam, ilkokulu Sakarya'da, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji'nde okudu. Ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Ortopedi ve travmatoloji anabilim dalında öğretim üyeliği yaptığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nden 2017’nin Şubat ayında ihraç edildi.

Adalet Partisi Sakarya eski milletvekili Nadir Latif İslam'ın oğlu, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşenur İslam'ın kayınbiraderidir.

Diplomat ve siyasetçi Merve Kavakçı ile 2010 yılında evlenip, 2016 yılında boşanan İslam'ın 3 çocuğu vardır.


 

Yorumlar (0)