Soylu’dan LGBTİ çıkışı: “Biz sizin gibi…”

Afyonkarahisar’da düzenlenen etkinlikte konuşma yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Bizler sizin gibi LGBTİ’nin çocuğu değiliz, bizler Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz. Bu kişiler bu milleti bilmiyorlar" dedi.

SİYASET 30.08.2022, 11:07 30.08.2022, 11:21
Soylu’dan LGBTİ çıkışı: “Biz sizin gibi…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Afyonkarahisar'da bulunan Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında açıklamalar yapan Süleyman Soylu, LGBTİ üzerinden eleştiride bulundu.

“Tüm liderler sıraya girecek”

Türkiye'nin güzel günlerinin Avrupa'nın tarafından belirlenmeyeceğine vurgu yapan Soylu, "Ülkenin geleceğini milletimiz belirleyecektir. Bu milletin yüce gönlü her şeyi bilmektedir. Cenab-ı Allah'ın da izniyle Cumhurbaşkanımızın yapacağı balkon konuşması sırasında Amerika'nın başkanı da içerisinde olmak üzere dünyanın tüm liderleri hizaya girecekler." dedi.

“LGBTİ çocuğu değiliz, Ayetel Kürsi çocuğuyuz”

Polisin ve askerin operasyonlara Ayetel Kürsi okuyarak gittiğine değinen Soylu, "Bizi kendinizle bir tutmayın. Sizin gibi LGBTİ’nin çocuğu değiliz. Bizler Ayetel Kürsilerin evlatlarıyız. Bu halkı hiç tanımıyorlar. Buraya gelmeden önce Dumlupınar'daydık. 19-20 yaşlarındaki gençlerin babaları ile birlikte Dumlupınar'da bu ülke adına nasıl şehadete gittiklerini hep beraber gördük. Bu kişiler Türkiye’yi kolay bir ülke sanıyorlar. Siz hiç kaygılanmayın.” dedi.

“Yapacak çok fazla iş var”

AK Parti'nin Türkiye adına çok fazla yapacak işi olduğuna işaret eden Soylu, “Cumhur İttifakı olarak Türkiye adına geçekleştirilecek birden fazla iş var. Halkımızın Türkiye adına sağlayacağı çok sorumluluğu bulunuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemiz adına yapacağı işler var. 2023 seçimlerine hazır mısınız? Sandıklarda cevap vermeye hazır mısınız? Allah bizi sizlere mahcup etmesin.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)