Soylu’dan HÜDA-PAR açıklaması 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA PAR’ın Hizbullah’la ilişkisi olduğuna ilişkin iddialara son noktayı koydu. Bakan Soylu açıklamasında "HÜDA PAR'ın bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim" ifadelerine yer verdi.

SİYASET 30.04.2023, 10:12 30.04.2023, 13:14 Şeyda Gül
Soylu’dan HÜDA-PAR açıklaması 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu, Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA PAR’ın Hizbullah’la ilişkisi olduğu iddialarını değerlendirdi. Kendi dönemi içerisinde HÜDA PAR’da Hizbullah da dahil hiçbir terör örgütüyle ilişkisini görmediğini belirten Bakan Soylu, herhangi bir terör örgütüyle işbirliği olduğunu tespit ettikleri takdirde gereğini vakit kaybetmeden yapacaklarını vurguladı. 

“Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü?” sorusunu sorarak açıklamasını sürdüren Bakan Soylu, bu tartışmaların terör örgütü PKK’ya meşruiyet sağlamak için birilerinin ortaya attığı iddialar olduğunu vurguladı.

Mülakatlar kaldırılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde mülakatlar kaldırılacak vaadine ilişkin soruları yanıt veren Bakan Soylu, her kurum için mülakat kaldırmanın söz konusu olamayacağını söyledi. Devletin nitelikli yerlerinde alım yapılması durumunda mülakatın zorunlu olması gerektiğini  vurgulayan Bakan Soylu, kaymakam, polis gibi meslek gruplarında gruplarının yanı sıra Aselsan ce Havelsan gibi kurumlarda adaleti sağlamak için mülakatın yapılabileceği değerlendirmesinde bulundu. Bakan Soylu, devletin nitelik işlerinin dışında mülakatsız alım yapılabileceğini belirterek tüm dünyada mülakat sisteminin olduğunun altını çizdi.

“Kızılay bizim en güçlü kurumumuz”

Deprem döneminde yaşanan çadır satışına ve Türk Kızılay Başkanı'na yönelik yapılan eleştirileri değerlendiren Bakan Soylu, “Kızılay bizim en güçlü kurumumuz, eksikler olmuştur ama dönüp burayı taşlamanın bir anlamı yok” dedi.

Kurumun kendi içerisinde bir işleyişinin olduğunu belirten Bakan Soylu, kurumun başkanını görevden almaya yetkilerinin olmadığını ifade etti. Kimsenin böyle bir yetkisinin bulunmadığını dile getiren Bakan Soylu, “Kızılay kendine ait kamuya ait bazı özellikleri olan bir sivil toplum örgütü ve bu sivil toplum örgütü kendi içerisindeki bu değerlendirmeleri yapar” ifadelerini kullandı.

Kızılay’ın çadır fabrikası var

Türk Kızılay’ının yıllardır kendi çadır fabrikasıyla bu işleri yaptığını söyleyen Bakan Soylu, “Bizim son iki üç ihalemizi, yedi ay önce Kızılay aldı, bu da normal değil mi?” dedi. 

Kızılayı yıpratmakla kimsenin eline bir şeyin geçmeyeceğini vurgulayan Bakan Soylu, “Daha da sosyal meselelerde ellerinden gelen katkıyı gösterdiler bence Kızılay'ı yıpratmayalım” değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)