Soylu'nun "15 Temmuz" açıklamasını yorumladı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yeni anayasa" çağrısına cevap verdi. Karamollaoğlu, Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz açıklamasını da yorumladı.

SİYASET 03.02.2021, 15:37 04.02.2021, 11:46
Soylu'nun "15 Temmuz" açıklamasını yorumladı!

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de anayasanın tekrar gündeme geldiğini kaydederek, anayasa değişikliğinden önce ciddi bir zihniyet değişikliği gerektiğini bildirdi.

İktidarın zihniyetini, yaklaşımını, tavrını değiştirmeden ne tür bir anayasa değişikliği getirilirse getirilsin hiç faydalı olmayacağını belirten Temel Karamollaoğlu, "Anayasa" değişikliğinin gündeme getirilmesini, "gündem değiştirme" amaçlı bir girişim olarak gördüklerini ifade etti.

Anayasa'nın ortak bir metin olduğunu, iktidarın da muhalefetin de bu hususta ittifak yapmak mecburiyetinde olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, TBMM'de çoğunluğu olan bir partinin yeni Anayasayı muhalefete rağmen yapması durumunda o anayasanın eksik kalacağını söyledi.

15 Temmuz'u kim yaptı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir tv programında ifade ettiği "15 Temmuz'u FETÖ mü yaptı sanıyorsunuz" sözlerini de yorumlayan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz Saadet Partisi olarak geçmişte sıkça bu darbenin arkasında Amerika'nın olduğunu ifade ettik. Türkiye'deki darbelerin hepsinin arkasında Ameriak oldu. Şimdi de Sayın Soylu onu mu kastetti bilmiyorum. Fakat iktidar da 15 Temmuz darbesi sonrası çok ciddi iddialarda bulundu. Çünkü 15 Temmuz darbesinin karargahı Adana'daki NATO üssüydü. Bunlar biliniyordu."

Yorumlar (0)