Soylu: Keşke bir işimiz olmasaydı!

Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Irak ile ilgili "Türkiye'nin oralarda ne işi var?" diye soranlara Süleyman Soylu cevap verdi: Keşke bir işimiz olmasaydı!

SİYASET 15.10.2020, 11:14 15.10.2020, 12:12
Soylu: Keşke bir işimiz olmasaydı!

Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde tertiplenen "Suriye Görev Gücü Değerlendirme Çalıştayı"nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orta Doğu'nun bugünkü durumundan sormul olan ülkeleri eleştirerek, "Ne yazık ki 21. yüzyılın gelişmiş medeniyetlerinin bu bölgenin istikrarsızlığı noktasında teröre hem senaristlik hem de rejisörlük yaptığını görmekteyiz." dedi.

Türk güvenlik güçlerinin terör örgütleri DEAŞ ve PKK ile bu terör örgütlerinin uzantılarına karşı saha baskısı kurduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları içinde yürütülen terörle mücadele çalışmalarının, Türkiye'nin güvenliğinin aslında sınırların ötesinde başladığını açık bir biçimde ortaya koyduğunu vurguladı.

Tüm bunları, "Türkiye'nin orada ne işi var?" diye soranlara anlattığını kaydeden Bakan Süleyman Soylu, "Libya'ya gidiyoruz, diyorlar 'Libya'da ne işin var?' Suriye'ye gidiyoruz, diyorlar 'Suriye'de ne işin var?' Doğu Akdeniz'de hak, alaka ve menfaatlerimizin peşien düşüyoruz, diyorlar 'Doğu Akdeniz'de ne işin var?' Irak'a gidiyoruz, diyorlar 'Irak'ta ne işin var?'... Keşke hiçbir yerde hiçbir işimiz olmasaydı." şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu, kahraman Türk güvenlik güçlerinin sınır ötesi harekatlarıyla tesis edilen güvenlik sayesinde, şimdiye kadar 414 bin 61 Suriyelinin gönüllü olarak Suriye'ye dönmelerinin sağlandığı bilgisini de paylaştı.

Yorumlar (0)