Soylu: İstenmeyen adam ilan edildim

İstanbul'da düzenlenen mitingde kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçmişte söylediği bir söz yüzünden ABD tarafından "istenmeyen adam" ilan edildiğini kaydetti. Soylu, "ABD'de bir malımız var, onu alacağız." dedi.

SİYASET 12.05.2023, 17:07 14.05.2023, 10:03 Hakan Öksüz
Soylu: İstenmeyen adam ilan edildim

AK Parti tarafından Sultançiftliği Merkez Camisi'nin önünde gerçekleştirilen mitingde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Erdoğan, 85 milyonun cumhurbaşkanıdır." dedi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da yaptığı bir açıklama nedeniyle ABD tarafından "istenmeyen adam" ilan edildiğini kaydeden Soylu, "O gün demiştim ki 'Bu darbenin arkasındaki güç ABD'dir.' Bu yüzden ABD, bana iki kez yasak koydu. Orada 'istenmeyen adam' oldum. 2 milyon defa da istenmeyen adam ilan etseler, korkan namerttir." dedi.

"ABD'de bir malımız var, onu alacağız"

Daha sonra kendisine yönelik "ABD'deki mal varlığına ol koyduk." şeklinde ifadelerin kullanıldığını belirten Soylu, "Bizim orada ne mal varlığımız varmış ki? Orada hiçbir malımız, mülkümüz yok. Sonradan anladık. Evet, ABD'de gerçekten de bir malımız var. Orada duruyor. FETÖ'den söz ediyorum. O malı alacağız." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)