Soylu: İmamoğlu beni aradı, ricada bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamalara cevap verdi. İBB'ye yönelik başlatılan terör soruşturması hakkında bilgiler veren Soylu, İmamoğlu'nun kendisini aradığını da söyledi. Bakan Soylu, "Beni aradı. Saygılarını sunarak konuştu ve ricada bulundu. Belli bir konuda bilgi talep etti. 'CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, bu konuda bana yardımcı olun' dedi." ifadelerini kullandı.

SİYASET 28.12.2022, 16:41 28.12.2022, 17:06 Hakan Öksüz
Soylu: İmamoğlu beni aradı, ricada bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'deki terör soruşturması ile ilgili konuştu. Terörle mücadelede Türkiye'nin yıllar içinde büyük deneyim kazandığına işaret eden Soylu, "Terörün meşru alanları kullanmaya çalışmasının, en ciddi tehlikelerden biri olduğunu gördük. PKK, KCK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C dahil bütün terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz." dedi.

"Bakanlıktan çıkarılan personel sayısı 50 bin"

Kamu kurum ve kuruluşlarının terörden temizlendiğinin altını çizen Soylu, "Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerindeki bazı belediyelerin PKK/KCK irtibatı tespit edildi. Terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı bütün belediye personelleri görevden alındı. Bu yolla kamudan çıkarılan kişi sayısı 165 bin oldu. İçişleri Bakanlığından da 50 bin kişi çıkarıldı. Devlete sızılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yaptık. Bu işin kriptosu da var. Dolayısıyla 'yüzde 100 bitti' diyemeyiz." vurgusunu yaptı.

"Soruşturma tamamlanınca yargıya havale edilecek"

İBB'de yönelik başlatılan terör soruşturması hakkında da konuşan Soylu, "Devletin anayasası, kuralları ve ilkeleri var. Burası çadır yönetimi değil. 26 Kasım'da yaptığım açıklamada İstanbul, Mersin, Adana, İzmir ile Ayvalık'taki belediyelerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturmanın olduğunu söylemiştim. Soruşturma tamamlanınca yargıya havale edilecek. Anayasa, bize bunun sorumluluğunu veriyor. Dolayısıyla bu yetkiyi kullandık ama eleştirildik." dedi.

"Saygılarını sunarak konuştu ve ricada bulundu"

İmamoğlu'nun göreve geldiği günlerde kendisini aradığını kaydeden Bakan Soylu, "Saygılarını sunarak konuştu ve ricada bulundu. Belli bir konuda bilgi talep etti. 'CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, bu konuda bana yardımcı olun.' dedi. Biz de bu ricasını kırmayarak gerekeni yapacağımızı söyledik ve yaptık. İşin düştüğü zaman alttan alacaksın ama başka zamanlarda hakaret etmeyi kendine hak sayacaksın. Bu ikiyüzlülükten başka bir şey değil." ifadelerini kullandı.

"Önceki dönemlerden bahsederek cingözlük yapıyor"

İmamoğlu'nun, sabah açıklama yaparken ter içinde kaldığını hatırlatan Soylu, "Hizmet yapamıyor ve itibarını kaybetmiş durumda. Tarihin en başarısız belediye başkanı olarak anılmamak için başka bir konu üzerinden kendini kurtarmaya çalışıyor. Çöp toplamaktan ve İETT otobüslerini çalıştırmaktan yoksun bir belediye başkanından bahsediyoruz. Kendini kurtarmak için önceki dönemlerden bahsederek cingözlük yapıyor. Hakkında soruşturma başlatılan 1668 kişiden 190'ı Mevlüt Uysal döneminde. Mevlüt Uysal ve Ali Yerlikaya dönemindeki kişilerle ilgili inceleme tamamlandı, işe dönmelerinde bir engel yok. 163 kişi kendinden önce alınmış ama 505 kişi de kendi döneminde alınmış. 'Bunları işe almadık?' diyebilir mi?" diye konuştu. 

Yorumlar (0)