Soylu'dan PKK, FETÖ ve LGBT çıkışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündemi yorumladı. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmak için bütün tuşlara bastığını kaydeden Soylu, "LGBT, PKK ve FETÖ'nün ardından şimdi de milliyetçilik tuşuna basıyor." dedi. Bakan Soylu, HÜDA PAR hakkındaki terör suçlamasına da yanıt verdi.

SİYASET 22.05.2023, 10:55 Hakan Öksüz
Soylu'dan PKK, FETÖ ve LGBT çıkışı

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme dair sorulara cevap verdi. Türkiye'nin yıllar boyunca "demokrasi açığı" üzerinden eleştirildiğini hatırlatan Soylu, son seçimlerin ardından bu anlayışın ortadan kalkmaya yüz tuttuğunu belirtti.

"İmamoğlu ve Yavaş, toplumun sinir uçlarıyla oynadı"

Seçimlerde ilk turda galip geldiklerini kaydeden Bakan Soylu, "rehavet" uyarısında bulundu. Herkesin ikinci turda sandığa gitmesi gerektiğine vurgu yapan Soylu, "14 Mayıs'ta demokrasi şenliği yaşadık. Seçim gecesi, iki belediye başkanı (İmamoğlu ve Yavaş) yaptıkları açıklamalarla toplumun sinir uçlarıyla oynadı. Yüzde 50+1'i alan herkes meşrudur, kural çok açık." dedi.

"Defne'den yüzde 8 oy alabildik"

Türkiye'de son 21 yılda AK Parti tarafından bir siyaset dilinin oluşturulduğunu belirten Soylu, "Toplumun her kesimini görüyoruz. Hatay'ın Defne ilçesinde bugün bir hastane açtık ancak burada yüzde 8 oy alabildik. Halkın görüşüne saygı duyarız. Devlet, her görüşten 85 milyonun devletidir. Erdoğan da herkesin cumhurbaşkanıdır. Aldığımız oya göre bölgeleri ayıracak değiliz. 'Bana oy verene hizmet veririm' anlayışı kabul edilebilir bir tutum değil. CHP'de ise bu yaklaşım her zaman var." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir uçuruma gidiyorduk"

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabilmek adına "bütün tuşlara bastığını" ifade eden Soylu, "Böyle bir siyaset tarzını ömrümde görmedim. Peş peşe LGBT, PKK ve FETÖ tuşuna bastı. Şimdi de sırada milliyetçilik tuşu var, ona da bastı. İHA ve SİHA'lar ile ilgili söylemleri millet onaylamadı. PKK ve LGBT hakkındaki söylemler de var. 15 gün önce söylediniz, halk bunları unutmaz. Büyük bir uçuruma gidiyorduk ama vatandaşların 14 Mayıs'ta ferasetli bir yanıt verdiğini gördük. Adeta vatandaşlara PKK'yı oylattılar. Karşımızdaki rakip, ABD'nin isteğiyle bir Kandil politikası uyguluyor. Tüm değerleri de istismar ediyor. Her şeyi birbirine karıştırdıklarını millet görüyor." vurgusunu yaptı.

"HÜDA PAR'ın terörle ilgisi yok"

HÜDA PAR'ın, muhalefet tarafından terör örgütü Hizbullah ile bağı bulunduğu iddiasıyla suçlandığını kaydeden Soylu, "Bir yandan HDP üzerinden PKK'yı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Öte yandan HÜDA PAR hakkında terörle iltisaklıymış gibi propaganda yapıyorlar. HÜDA PAR'ın terörle bir bağı yok. Muhalefet, kendi yankı odasından çıkamıyor. Kazanacaklarını zannettiler ama seçim gecesi hayal kırıklığı yaşadılar." dedi.

Yorumlar (0)