Soyer: Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakmak lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kıbrıs hakkında çok tartışılacak bir açıklama yaptı.

SİYASET 21.10.2019, 16:02 21.10.2019, 16:13
Soyer: Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakmak lazım

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tunç Soyer, Kıbrıs hakkında konuştu. KKTC'de yayımlanan Haberci Gazetesi'ne "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini bir kenara koyup, Ada'yı Kıbrıslılara bırakmak lazım" diyen Soyer, "Kıbrıs'a daha fazla müdahale etmeyelim" dedi.

Kıbrıs adasındaki bölünme hakkında "Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından yanayım" diye konuşan Soyer, Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikası hakkında da "Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil… Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor" dedi.

"Vatandaş kibirli siyasetçi istemiyor"

Yakından izlediği Kıbrıs siyaseti hakkında da konuşan Soyer, siyasetçiler hakkında “Siyasetçilerin artık halka dokunması lazım… Yüreğine… Vatandaş artık kibirli siyasetçi istemiyor. Kendisiyle iletişim kurabilen, mütevazı, diyalog içinde olana siyasetçiler istiyor. Kıbrıs’taki siyasilere baktığım zaman, Türkiye’den daha iyi bir tablo görmüyorum. Türkiye’nin siyasi seviyesinden farklı değil. Yani iftihar edilecek bir seviyede değil.” diye konuştu.

Yorumlar (0)