"Sırbistan ile ticaret hedefi 5 milyar dolar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'da yaptığı açıklamada, "Ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara yükseldi. Yatırımlar, uzun vadede 5 milyar hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 07.10.2019, 16:34 07.10.2019, 17:04
"Sırbistan ile ticaret hedefi 5 milyar dolar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Belgrad'daki Sırbistan Sarayı’nda heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

İki lider, görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Yeni hedefler belirledik"

"Bugün burada 9 anlaşma imzalandı. Bunlar toplantımızın ne denli verimli olduğunu da gösteriyor. 2 sene sonra Sırbistan'ı yeniden ziyaret etmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Değerli dostum ile gerek ikili gerek heyetlerarası görüşmemizin verimli olduğunu imzalanan anlaşmalarla görmüş bulunuyorsunuz. 2 sene içerisinde yaptıklarımızı değerlendirdik, yeni hedefler belirledik."

"24 saat kütüphanemiz açık olacak"

"29 Ekim'de Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki kütüphanenin açılışını yapacağız. 5 milyon kitap alacak. Dijital ortamda hazır, bütün donanımı buna yönelik. Gençliğimizi hayran bırakacak bir kütüphane. Geçenlerle son halini göreyim dedim, iftihar ettim. 24 saat kütüphanemiz açık olacak. İkramlarımız olacak. Çayını kekini alarak ders çalışacak. Belirli şeyleri özendirelim istedik."

"Ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara yükseldi"

"Sırbistan ile ilişkilerimizi geliştirmenin de gayreti içerisinde olacağız. 140. yıl için hazırlanan anı pulları tarihe yeni not düşmemize vesile oldu. Orada tarih dile gelecek hem de bugün. Ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara yükseldi. Yatırımlar, Sayın Cumhurbaşkanı ile bugün belirlediğimiz kısa vadede 2 milyar dolar uzun vadede 5 milyar hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacaktır."

Yorumlar (0)