Sinan Oğan’dan Savcı Sayan’a Suriyeli teklifi

Sinan Oğan, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın Ankara’daki gösterişli evini işaret ederek, “Samimiyse evine 3-5 Suriyeli garibi alır” dedi.

SİYASET 14.05.2019, 10:13 14.05.2019, 10:51
Sinan Oğan’dan Savcı Sayan’a Suriyeli teklifi

Eski MHP Milletvekili Dr. Sinan Oğan, dün Ankara’daki evinde bir röportaj veren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın gösterişli evine dikkat çekti ve artık bu evde oturmadığını belirterek, “Samimiyse evine 3-5 Suriyeli garibi alır” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı seçilen Savcı Sayan, seçimden sonra Suriyeliler hakkında söylediği sözlerle gündeme gelmişti. Savcı Sayan, Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın belediye bütçesinden Suriyelilere yapılan yardımı kesmesine tepki göstermişti. Bolu’daki Suriyelileri Ağrı’ya beklediğini söyleyen Sayan, “Biz ekmeğimizi bölüşürüz” demişti.

Dün Ankara’daki evinde bir röportaj veren Savcı Sayan’ın evi epey dikkat çekti. Sinan Oğan, Sayan’ın gösterişli dekore edilen evini sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi. Sinan Oğan, fotoğraflardaki evin Savcı Sayan’ın evi olduğunu belirterek, bir an Çırağan Sarayı sandığını ifade etti. Savcı Sayan’ın artık Ağrı Belediye Başkanlığı yapması sebebiyle o evde oturamayacağını söyleyen Oğan, “Ev şu an boş. Eğer adamsa, samimiyse evine 3-5 Suriyeli garibi alır” dedi.

Oğan, Savcı Sayan’ın “Suriyelileri Ağrı’ya bekliyorum” çıkışına atfen, “Devletin, milletin parasıyla Ensar olunmaz!” ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan kimdir?

Türk siyasetinde Deniz Baykal’ın istifasını ağlayarak izlemesiyle bilinen Savcı Sayan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti’den Ağrı Belediye Başkanı seçildi.

1996-2000 yılları arasında CHP’de Genel Merkez Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeliği yapan Sayan, Ağrı’da CHP il ve ilçe teşkilatlarında aktif görev aldı. Deniz Baykal’ın istifa açıklamasını ağlayarak dinlemesiyle gündeme oturan Savcı Sayan, Baykal döneminde CHP MYK’da görev alıyordu.

Savcı Sayan, parti üyeliği ile bağdaşmayan eylem ve söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 2012 yılında CHP’den ihraç edildi. 2015 yılında AK Parti’den İzmir milletvekili adayı gösterilen Sayan, seçilememişti.

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak dünyaya geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yüksek öğrenim gören Sayan, Pedagojik formasyon alarak eğitimini tamamladı ve öğretmenlik yaptı.

Sinan Oğan kimdir?

1967’de Iğdır’ın Meleki köyünde doğan Sinan Oğan, aslen Azerbaycan Türklerindir. Stratejist olan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü bitirdi. Yine Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık bölümünde yüksek lisansını yapan Oğan, doktorasını Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGIMO) Siyaset Bilimi Bölümünde yaptı.

Sinan Oğan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı ve sonrasında TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı.

3 kitap ve 500’den fazla makale yayınlayan Oğan, Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerine sahip.

Azerbaycan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" tarafından ile taltif edilen Oğan, ileri düzeyde Rusça, akademik düzeyde İngilizce biliyor. Oğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)