Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek açıklaması

Seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan, yaptığı paylaşımda Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasını değerlendirdi. 

SİYASET 05.06.2023, 09:17 05.06.2023, 16:57 Şeyda Gül
Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek açıklaması

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan ve 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde 5.17 oy almasının ardından 28 Mayıs'ta ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeniden seçilmesinin ardından açıkladığı kabinede Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı oldu. 

Desteğini açıkladığı dönemde de çok konuşulan Sinan Oğan'dan, Mehmet Şimşek hakkında dikkat çekici bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Oğan, Erdoğan'a destek vermesinin en önemli ön şartlarından birisinin "Faiz sebep enflasyon sonuç" politikasından vazgeçilmesi olduğunu söyledi.

Faiz sebep enflasyon sonuç politikasından vazgeçilmeli

Şimşek'in göreve gelmesinin ekonomiyi normalleştireceğini kaydeden Sinan Oğan, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son birkaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi" dedi.

Yeni kabinede Sayın Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide en kısa zamanda normalleşme adımlarının görüleceğini belirten Oğan'ın paylaşımı kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi.

Yorumlar (0)