Şentop usulsüzlük iddiaları için talimat verdi: Gereğini yapın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Personeli Yardımlaşma Sandığı'nda yapılan seçim ile yeni yönetim belirlendi. Mustafa Köksal başkanlığındaki yeni yönetim, önceki yönetim döneminde bazı usulsüzlükleri ortaya çıkardı. 

SİYASET 05.02.2020, 09:52
Şentop usulsüzlük iddiaları için talimat verdi: Gereğini yapın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Personeli Yardımlaşma Sandığı'nda, 15 Ocak günü yapılan Genel Kurul ile yeni yönetim seçildi. Fakat Mustafa Köksal'ın başkanlığını yaptığı yeni yönetim, hesaplarda bazı usulsüzlükler tespit etti.

Bunun üzerine Mustafa Köksal ile arkadaşları, eski yönetimin hesap ve işlemlerini devralmadı. Hemen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na bütün bilgi ve belgelerle beraber ihbarda bulundu. Eski yöneticiler Y.Ç. B.Ç ve B.Ç’nin zimmetlerine para geçirdikleri ve usulsüz krediler verdikleri ileri sürüldü. 

Mustafa Köksal'ın başkanlığını yaptığı yeni yönetim, geçen cuma günü bin 380 üyeyi toplayarak son duruma ilişkin açıklamada bulundu. Usulsüzlük süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ve yargının gereken yasal işlemleri yaptığını ifade etti.

"Hukuki işlem başlatın"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, usulsüzlüğe konu paraların devlete ait olmadığını kaydederek, "Personelin parası, kimsenin hakkı yenilmesin. Hukuki işlem başlatın, sorumlular hakkında gereğini yapın." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği de bilgi ve belgeleri savcılığa göndererek suç duyurusu yaptı. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı kaydedilirken, zimmete geçirilen personel paralarına ilişkin "alacak davası" açıldı. 

Ardından şüphelilerin ifadeleri alındı, kendileri ve birinci derece yakınlarının mal varlıkları inceleme altına alındı. Öte yandan Mustafa Şentop, başdanışmanı eski MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Başkanı İbrahim Hakkı Polat'ı muhakkik olarak atadı ve idari soruşturma başlattı.

Personelin maaşlarından kesilerek oluşturuldu

Yardımlaşma Sandığı, 1929 yılında Meclis personelinin maaşlarından kesilerek oluşturuldu. Yardımlaşma Sandığı için personelden yapılan kesinti miktarı150 lira ile 750 lira arasında değişiyor. 

Sandık üyelerine içeride biriken miktarın iki katı kadar kredi verilebiliyor. Sandıktan milyonlarca liralık birikim sağlandığı ifade ediliyor. 

Usulsüzlük iddiaları sonrası yeni seçilen yönetim istifa ederken, 7 Şubat günü toplanacak Genel Kurul’da yeniden seçim düzenlenecek.
 

Yorumlar (0)