Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na canlı yayında yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı televizyon programına bağlanan Mustafa Şentop, CHP liderine yanıt verdi.

SİYASET 09.01.2022, 01:10
Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na canlı yayında yanıt

Meclis Başkanı Şentop, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun katıldığı televizyon programına bağlanarak, kendisine ilişkin ifadelerine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun "MEB'den randevu talep ettim, verilmedi. Bu hususta Meclis Başkanı devreye girmedi çünkü saraydan talimat alıyor." sözlerini sarf ettiğini kaydeden Şentop, "Genel başkanlarla siyasi polemiklere girmem. Halkın doğru bilgilendirilmesi adına bağlanıyorum." dedi. 

Şentop: Bu vahim bir durumdur

Meclis Başkanı sıfatının haricinde hukukçu da olduğunu, içtüzük ve Anayasa'ya ilişkin çeşitli dersler verdiğini anımsatan Şentop, şöyle konuştu:

"Bir vekilin iç tüzük ve Anayasa'dan gelen haklarını, devlet kurumlarının iç tüzük ve Anayasa'dan gelen haklarını, bu haklara ilişkin problem yaşandığında TBMM Başkanı'nın nasıl, hangi enstrümanlarla, ne zaman müdahalede bulunacağını çok iyi biliyorum. Bulunduğum makam, vekillerin yaptığı her işin arkasında durmamı gerektiren bir makam değildir. TBMM'nin ve TBMM Başkanlığı'nın günlük siyasi polemiklere malzeme olarak kullanılmasından rahatsızım. Bu vahim bir durumdur."

Şentop: Siyasi tartışmalara dahil olmak istemem

Şentop, genel başkanların diledikleri gibi konuşabileceklerini ve tartışabileceklerini söyleyerek, şu ifadeleri sarf etti:

"Kendilerini başarısız veyahut başarılı hissettiklerinde 'TBMM Başkanı yanımda değil." diye kamuoyunu yanıltan açıklamalar yapmasınlar. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ben zaten Bakan Mahmut Özer ile görüşmeyi planlamamıştım. MEB'in önünde açıklama yapacaktım.' dedi. TBMM Başkanı'ndan böyle bir siyasi faaliyetin içinde yer almasını istemek çok yanlıştır. İfade etmek istediklerim yalnızca bunlar. Siyasi tartışmalara dahil olmak istemem. Bulunduğum makam bunu gerektiriyor."

Kılıçdaroğlu: Gerçek TBMM Başkanı olan birisi...

Şentop'a cevap veren Kılıçdaroğlu da şunları kaydetti:

"Randevu talep ettim, vermedi. 'Sayın Şentop devreye girsin, bana randevu alsın.' diye bir beklentim olmadı. Böyle bir şey yanlıştır, böyle bir şey söylemedim. Ben bir vekilim. Eğer benim karşıma kilitli kapı çıkıyorsa, buna herkesten önce TBMM Başkanı'nın karşı çıkması gerekir. Çünkü ben seçilmiş bir kişiyim, MEB'dekiler ise atanmış kişiler. Sayın Şentop bunları sormaz, biliyorum. Gerçek manada Meclis'te başkanlık görevi yürüten birisinin, vekilin hukukunu ve hakkını savunması gerektiğini belirtiyorum. MEB'i bir kenara koyalım, vatandaşların istedikleri zaten TÜİK'e gelebilecekleri, randevu almalarının zorunlu olmadığı resmi internet adresinde mevcut. Orada da kapı duvardı."

Şentop: Malzeme olmadık diye bizi suçlamayın

Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Şentop ise şu yorumda bulundu:

"'Gerçek TBMM Başkanı.' diyor. Bu hatalı ve vahim bir ifadedir. Ben gerçek bir TBMM Başkanı'yım. O halde Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının da gerçek olup olmadığı tartışılır. Birbirimize nezaket çerçevesinde yaklaşmalıyız. Daha evvel farklı partilerden milletvekilleri MEB'e gitmiş, bakanlarla ve diğer yetkililerle görüşmüştür. Meydana gelen olayın hala çok sıradan ve bir vekilin bir bakandan randevu talep edip gittiği fakat engellendiği bir durum gibi lanse edilmesini çok yanlış buluyorum. Bu tamamen bir çarpıtmadır. Siz özel bir planlama yapıyorsunuz. İstediğinizi yapın fakat malzeme olmadık diye bizi suçlayamazsınız."

Yorumlar (0)