Şener'den Gül ve Babacan'a çağrı!

Abdüllatif Şener, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na Saadet Partisi'ne geçin çağrısında bulundu.

SİYASET 17.07.2019, 09:53
Şener'den Gül ve Babacan'a çağrı!

Siyaset kulislerinde uzun zamandır konuşulan konulardan biri "Saadet Partisi'nin lidere, Ahmet Davutoğlu'nun da hazır partiye ihtiyacı olduğu" idi. Ancak bu kulis, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın yeni parti kurma girişimleri ve Ahmet Davutoğlu'nun çıkışlarıyla unutulmuştu.

Büyük umutlarla parti kurup büyük hezimet yaşayarak tecrübe kazanan; partisi (Türkiye Partisi), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tabiriyle ismi bile hatırlanmayan partiler arasında yerini alan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "tecrübe konuşuyor" dedirten bir çağrıda bulundu.

Abdullah Gül ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulanan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, yeni parti kuracak isimlere "Saadet Partisi’ne katılın" dedi.

TV5’te yayınlanan Gizli Dosya programında çağrı yapan Abdüllatif Şener, yeni parti iddiasıyla gündemden düşmeyen Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’na seslendi.

“Gelin hep birlikte Saadet Partisi’ne geçin”

Abdüllatif Şener, “En faydalı şeyi söyleyecek olursam, orada burada dolaşmasınlar hep birlikte gelsinler Saadet Partisi’ne. Saadet Partisi hazır bir partidir. Burada düzgünce siyaset yapsınlar. Ama yok biz ayrı bir kulvarda ayrı bir parti kuracağız diyorlarsa, kurmaları faydalıdır gerçekten!” diye konuştu.

Abdüllatif Şener şu ifadeleri kullandı:
"Ülke felakete gidiyor. Dış politika berbat, içeride ayrıştırmayı bu hükümet derinleştiriyor, kin ve nefret duygularını vatandaşın birbirine karşı tahrik ediyor. Siyasi partileri birbirine uzlaşmaz yapılarmış gibi anlatmaya çalışıyor, kendi seçmeninin kafasına bunu sokmaya çalışıyor.”

Ahmet Davutoğlu ayrı takılıyor

Abdullah Gül ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu isimleri bir arada anılsa da Ahmet Davutoğlu'nu ayrı tutmak gerekiyor. Kulis bilgilerine göre; parti kurma girişimi içinde olanların başında Ali Babacan'ın olduğu görülüyor. Abdullah Gül ise Ali Babacan ile birlikte. Ali Babacan vitrindeki isim ise kurulacak yeni partinin esas sahibi Abdullah Gül olmuş olacak. Ahmet Davutoğlu ise Abdullah Gül ve Ali Babacan'dan tamamen bağımsız. Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma gibi bir planı bulunmuyor. Bu yüzden siyasi kulislerde Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi arasında bir bağ kuruluyor. Ahmet Davutoğlu'nun teşkilata, Saadet Partisi'nin ise lidere ihtiyacı olduğu konuşuluyor. Ancak Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'ye yönelik "dost acı söyler" minvalindeki eleştirileri, Saadet Partisi ile ilişkisinin bulunmayacağını, Ahmet Davutoğlu'nun aklında ise Başbakanlığı dönemindeki AK Parti'nin bulunduğu düşünülüyor. AK Partililerin ise Abdullah Gül ve Ali Babacan ikilisine farklı gözle, Ahmet Davutoğlu'na farklı gözle baktığı biliniyor. En sıradan örneği ise AK Parti milletvekillerinin Abdullah Gül ve Ali Babacan'a mesafe koymuş olmaları ancak Ahmet Davutoğlu'na karşı böyle bir tutum içinde bulunmamaları. Bunun da somut örneği 15 Temmuz Meclis Özel Oturumu'hda Ahmet Davutoğlu ile AK Partili milletvekilleri arasında yaşanan diyalog.

Yorumlar (0)