Seçim sonrası Akşener'den ilk açıklama

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimler için "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilmesi için kabiliyetlerimizin sonuna kadar çalışacağız" dedi. Akşener, kendisinin ve İYİ Partili isimlerin yapacakları çalışmaları da aktardı. İYİ Parti lideri, seçim güvenliğine ilişkin de CHP ile birlikte çalışmalar yapılacağını söyledi.

SİYASET 20.05.2023, 13:25 20.05.2023, 14:23 Hanife
Seçim sonrası Akşener'den ilk açıklama

14 Mayıs seçiminin yedinci günü açıklama yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener hem 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur hakkında hem de YSK’nın açıkladığı kesin seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yaptığı açıklamalarda farklı açıklamalar da beklenirken aynı çizgiden devam edileceğini gösteren ifadelere yer verdi. Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarının ardından yaptığı konuşmada ‘milliyetçiliğe’ yönelik açılamalar, vurgular yaparken Akşener konuşmasında ‘Atatürkçülük’ vurgusunu artırdı.

14 Mayıs seçimine kadar kendisinin ve arkadaşlarının 45 miting ve 54 noktada çalışma yaptığını belirten Meral Akşener, YSK tarafından kesinleşen sonuçlara yönelik, "12 milyon potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim 0-0 ile başlayan ve bir referandum haline dönen bir seçim oluyor" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti'de ikinci tur çalışmaları

"14 Mayıs'tan sonra biz neler yaptık" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandık güvenliği başta olmak üzere ikinci tur için görüşmeler gerçekleştirdik. Bir iletişim grubu kuruldu. Arkadaşlarımız burada görevlendirildi. Ben 'kanaat önderi' denilen insanlarımızla görüşmeler gerçekleştirdim. Partimizin yetkilisi olan arkadaşlarımız benzer çalışmalar yaptı. 81 il teşkilatımız, önceki vekillerimiz ve yeni vekillerimiz saha çalışmasına başladı. Partimizin tüm kurulları sahada olacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilmesi için kabiliyetlerimizin sonuna kadar çalışacağız.

Ben de tercihini Sayın Erdoğan'dan yana kullanan ya da hiçbir adayı tercih etmeyen adayımızla görüşeceğim. İstanbul'da yoğun saha çalışması programı olacak. Bugün İstanbul'a gidiyorum, programım yarın başlıyor.”

"Denge-denetleme mekanizması kurulmalı"

TBMM'de Cumhur İttifakının sandalye sayısının fazla olmasının Millet İttifakı'nın mutlaka kazanması gerektiğini ortaya koyduğunu söyleyen Akşener, “Sayın Erdoğan'ın kazanması halinde sistem bir daha Türkiye'de tartışılamaz hale gelir. Buna mutlaka mani olmalıyız. Meclis Cumhur İttifakı bileşenlerinin olabilir ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi lazım ki denge-denetleme mekanizması oluşabilsin" diye konuştu.

Akşener seçmenlere de seslenerek şu ifadelere yer verdi:

"Büyük bir çaba harcayarak arkadaşınızı, eşinizi, dostunuzu sandığa götüreceksiniz. Ya kadınlara şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü seçeceksiniz ya da kadınların, çocukların gençlerin hakkının hukukun korunup iyileştirilmesini tercih edeceksiniz. Ya dün bayramda olduğu gibi unutturulmak istenmesini ya da büyük coşkuyla kutlanmasını seçeceksiniz. 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde vereceğiniz kararla; ya 'Ne mutlu Türk'üm diyene' demekten rahatsız olanları ya da 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' diye and içenleri seçeceksiniz. Ya 2019'da PKK'ya, 2023'te Hizbullah'a sırtını dayayanları ya da ülkemizde terörün gölgesini barındırmayanları seçeceksiniz. Ya ensar diye diye ülkemizi yolgeçen hanına döndürenleri seçeceksiniz ya da hududumuzu namus, nüfus cüzdanımızı tapu bilenleri seçeceksiniz.

Milletimiz güç hırsından yolunu kaybetmiş bir kişinin ihtiraslarına kurban olmayacak. İstibdadın karşısında hürriyet diye haykıracağız. Gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Bizim kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok"

Seçim güvenliği

Seçim güvenliği konusuna da değinen Akşener, "Yeni bir sistem kuruyoruz. Seçim günü ıslak imzalı bütün tutanakları CHP il ve ilçelerine sonra da genel merkezlere gönderecek. İnsan unsurumuzu, avukatlarımızı, bilgiyi tek bir alanda toplayacağız. 2000 sandığa itiraz etmiştik. Bir kısmı tamamlandı. 2 şehrimizde milletvekili itirazlarımız devam ediyor" bilgisini verdi.

Yorumlar (0)