Sarıgül’den Babacan'a savunma sanayi tepkisi

Savunma alanında yapılan çalışmalara dikkat çeken TDP Genel Başkanı, "Bizim vazifemiz onlara eleştiride bulunmak değil, onların yolunu rahatlatmaktır" dedi.

SİYASET 18.01.2023, 16:05
Sarıgül’den Babacan'a savunma sanayi tepkisi

Geçtiğimiz günlerde Baykar'ın gerçekleştirdiği savunma sanayii projeleri ile ilgili konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu proje resmen 'Kutsal, dokunulmaz' bir duruma getirildi. Kimse kusura bakmasın ama dokunacağız" demişti. Söz konusu ifadelerin ardından birçok kesimden Babacan’a tepki gelmişti. Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de Babacan’a bu konu üzerinden eleştiride bulundu.

“Oldukça iyi bir yerdeyiz”

Savunma sanayisine karşı söylemleri doğru bulmadığını aktaran Sarıgül, “Özellikle de İHA'lar hususunda büyük başarı elde ediliyor. Bu konuda savunma sanayisini tebrik ediyorum. Savunma sanayii alanında Amerikalı Michael Rubin'in açıklamalarını da büyük bir zevkle seyrettim. Bu demek oluyor ki ABD'li Rubin, Türk savunma sanayi sistemimizin bu denli ileri gitmesinden korkuyorsa, ülkenin savunma sanayisi oldukça iyi bir yerde" dedi.

“Yolunu açmak gerek”

Savunma sanayisine destek verilmesi gerektiğine işaret eden TDP Lideri Sarıgül, "Savunma sanayisine katkı sağlayan her kim olursa olsun, bizim vazifemiz onlara eleştiride bulunmak değil, onların yolunu rahatlatmaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)