Sarıgül'ün asgari ücret önerisi dikkat çekti

Mustafa Sarıgül, asgari ücretin üç ayda bir güncellenmesini talep ederek, "Normal ücret halini alması da engellenmelidir." dedi.

SİYASET 12.12.2022, 22:15 13.12.2022, 17:05
Sarıgül'ün asgari ücret önerisi dikkat çekti

TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemi yorumladı.



"Normal ücret halini almamalı"

Asgari ücret hususunda TDP olarak işçinin safında yer aldıklarını kaydeden Sarıgül, alım gücü sağlayabilen bir oranın belirlenmesinin önemine işaret etti. Sarıgül, "Asgari ücrette üç ayda bir güncellemeye gidilmeli ve normal ücret halini alması da engellenmelidir." diye konuştu.

Sendikalaşmanın önemine dikkat çeken, sendikal hak ve hürriyetlerin genişletilmesinden yana olduklarını belirten Sarıgül, sendikalaşmanın artmasıyla birlikte haksız maaş ödemelerinin de azalma göstereceğini dile getirdi. 



"Bu olayda bile ortak tepki verilemedi"

Sarıgül, henüz 6 yaşındaki bir kız çocuğunun istismara maruz kaldığı haberlerini anımsatarak, "6 yaşındaki bir evladımızın evlendirilmesi düpedüz ahlaksızlıktır, alçaklıktır, kötülüktür. TDP (Türkiye Değişim Partisi) olarak Türkiye'yi, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu zihniyetten kurtarmak amacıyla mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Böyle bir olayda bile ortak bir tepki verilemediğini, bunun da çok üzücü olduğunu söyleyen Sarıgül, "Bu ahlaksızlığın ne İslam'da ne de insanlıkta bir yeri yoktur. Bu olayı İslam'la ilişkilendirmek doğru değildir, dini korumak için savunmak da doğru değildir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)