Sarıgül: Önce muhalefetin ilk partisi sonra iktidar olacağız

Türkiye’nin Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Antalya’da yaptığı konuşmada eski partisi CHP’den oyların partisine kayabilmesine ihtimaline ilişkin soruya yanıt verdi. Sarıgül, “Kılıçdaroğlu’nun başımın üzerinde yeri vardır. Fakat biz farklı bir siyasi partiyiz. Yalnızca Türkiye’yi nasıl kucaklayabileceğimize bakıyoruz.” dedi.

SİYASET 27.02.2021, 10:28 27.02.2021, 10:35
Sarıgül: Önce muhalefetin ilk partisi sonra iktidar olacağız

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Antalya’da partililere yaptığı konuşmada toplumun sorunları çare olmak istediklerini kaydetti.

Partinin Atatürk değerlerinin izinde, cumhuriyet ilkelerini koruyan, laik, inançlara saygılı, üretimi destekleyen ve emeği koruyan, ‘hudut ve bayrak birliği’ne önem gösteren bir parti olduğunu kaydeden Sarıgül, siyasette zarafet ve nezaketi elden bırakmayacakları, ilkelerinin adalet, önceliklerinin ise insan olduğunu kaydetti.

"Önce muhalefetin ilk partisi sonra iktidar olacağız"

Sarıgül, davalarının Türkiye’de sosyal adalet içerisinde kalkınmaya sağlamak olduğunu söyleyerek, “Toplumun sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz. Bütün engelleri aşıp teşkilatın çalışmasıyla başarıyı elde edeceğiz. Önce muhalefetin birinci partisi, sonra ise iktidar partisi olacağız. İnancı ve görüşü her ne olursa olsun kapımız herkese açık.” şeklinde konuştu.

“Kılıçdaroğlu’nun başımızın üstünde yeri vardır”

Sarıgül gazetecilerin “Eski partiniz CHP’nin oylarını böleceğinize ilişkin görüşe dair ne söylemek istersiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başımızın üstünde yeri vardır. Biz farklı bir siyasi partiyiz. Kendimizi sol veya sağ olarak tanımlamıyoruz.

Ülkemizi nasıl kucaklayabiliriz? diye bir analiz yaptık. Türkiye için büyük bir vatan sofrası kurmak istiyoruz. Ankara’ya kimsenin sofrasından pay almaya gitmiyoruz. Ankara’ya vatan ve demokrasi sofrası kurmaya gidiyoruz. Siyasi partilere sevgi ve saygımız sonsuzdur. Geçmişte görev yaptığım partiler baş tacıdır.” dedi.

Yorumlar (0)