Sarıgül, İmamoğlu'nu eleştirdi

Mustafa Sarıgül, taksicilere destekleyeceğine yönelik söz verdi.

SİYASET 21.11.2021, 21:40
Sarıgül, İmamoğlu'nu eleştirdi

TDP lideri Sarıgül'ü, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nin Başkanı Fahrettin Can ile çok sayıda taksici esnafı karşıladı.

"Ben de taksici oğluyum"

Taksicilerle birlikte kahvaltı yapan Sarıgül, taksicilerin problemlerine kulak verdi. Babasının taksici olduğu ve geçmiş dönemlerde de taksici esnafının yanında durduğunu kaydeden Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bir taksici oğlu olarak siz değerli kardeşlerim için bugün buradayım. Bu asla bir siyasi program değildir. Buraya oy için gelmedim. Ben yalnızca vefa için buradayım. Son zamanlarda bazı problemler yaşayan taksici esnafını desteklemek için buradayım. Benim babam da taksiciydi. Minibüsçülük de yaptı. Ben sarı taksiler sayesinde okudum. Bu taksiler olmasaydı ben bugün burada değildim. Buradaki emeğin ne kadar büyük olduğunu, tüm bu emeklerin son damlasına kadar helal olduğunu çok net bir şekilde bilenlerdenim."

İBB yönetimini eleştirdi

Son dönemde İBB ile taksici esnafı arasında meydana gelen problemlerde taksicilerin tarafında olduğunu dile getiren Sarıgül, "Bu problemi acil eylem planlarımız arasında ilk sıraya aldım. Taksici esnafı onurlu ve emekçi insanlardır. Yüce Rabbim evlatlarımızın ekmeğinde gözü olanlardan sizleri korusun." sözlerini sarf etti. 

Taksi plakanın bir evin güvencesi olduğunu aktaran Sarıgül, "Büyüklerinden kalan taksi plakalarını onurlarıyla yaşatma gayretinde olan namuslu taksici dostlarımız var. Plaka emektir, alın teridir. Burada yapılacak olan bir ranta asla müsaade etmemek gerekir." diye konuştu. 

"İBB emeğimize çökemez"

Fahrettin Can ise İBB'nin son zamanlarda taksici esnafına sorunlar yaşattığını ve taksicilerin itibarını düşürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin en büyük kentini yöneten şahıs, namusuyla çalışmakta olan bu taksici kardeşlerime 'bağımlı' diyor, 'mafya' diyor. Bunu asla kabul edemeyiz. Hiç kimse plakamıza ve emeğimize çökemez. Alın teri dökerek ailelerine para götürmeye çalışan taksici kardeşlerimizi hedef alan bu çirkin beyanları şiddetle kınıyoruz. Sayın Sarıgül'e de bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz."

Sarıgül, ardından esnafla anı fotoğrafı çektirerek İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldı.

Yorumlar (0)