Sarıgül esnafları işaret etti: Bakanlık kuracağız

İktidara geldiklerinde esnaf için bakanlık kurulacağını ifade eden Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Kredilerin faizlerini sıfırlayacağız” dedi.

SİYASET 09.01.2023, 15:38
Sarıgül esnafları işaret etti: Bakanlık kuracağız

TDP genel merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, “Cumhuriyet'in 75. yılının bazı etkinliklerle kutlandı. Ancak söz konusu kutlamalar için 1,5 sene öncesinde koordinasyon kuruluydu. Bu nedenle Cumhuriyet’in 100. yılını basit bir şekilde geçirmemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Toplumsal barış ve kardeşlik için af”

Cumhuriyet'in 100. yılına umut dolu bir şekilde başlamak gerektiğini ifade eden Sarıgül, "Cumhuriyet'in yeni yılını olması gerektiği biçimde kutlamamız gerekiyor. Atatürk’e, demokrasiye ve Cumhuriyet'e olan bağlılığımızı o gün sergilemeliyiz" diye konuştu.

2023 senesinin "Cumhuriyet Yılı" olması gerektiğimi dile getiren Sarıgül, af teklifini de tekrarlayarak diğer siyasi partilere şu şekilde seslendi: "Gelin hep beraber toplumsal barış ve kardeşlik hukuku adına bir af çıkaralım."

Esnaflar için bakanlık

İktidara geldikleri durumda esnafları temsilen bir bakanlık kuracaklarını ifade eden Sarıgül, "Esnafımızın, kefalet kooperatiflerinden ve bankalardan aldığı bütün kredilerin faizlerini sıfıra indireceğiz. Öte yandan Kira stopajını da kaldıracağız. Elektrik noktasında esnaf tarifesi oluşturacağız. Esnafa sicil affı getireceğiz." dedi.

HDP'nin kapatılması ile ilgili konuşan Sarıgül, "Parti kapatılmasını hiçbir zaman doğru görmüyoruz. Parti bir bakkal değildir. Partileri eğer sandıkta kapatabiliyorsanız kapatın" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)