Sarıgül'den yeni bakanlık önerisi

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Deprem ve sel felaketleri, sadece Kızılay ve AFAD ile bu sorunları çözemeyeceğimizi netleştirdi." dedi. Sarıgül, yeni bir bakanlığın kurulması gerektiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

SİYASET 16.03.2023, 15:18 17.03.2023, 13:55 Hakan Öksüz
Sarıgül'den yeni bakanlık önerisi

Beşiktaş Platin Sitesi'nde bulunan konutunda basın toplantısı düzenleyen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Her sel sonrası sarı çizmelerini giyerek pozlar veriyor"

Orman yangınları ve deprem derken şimdi de sel felaketiyle karşılaştıklarını kaydeden Sarıgül, "Orman yangınlarında 'rüzgar fazla esti' deniyor. Sel olunca, 'bir yıllık yağmur, bir günde düştü.' diyoruz. Deprem olunca da 'asrın felaketi' deniyor. Siyasetçiler her sel sonrası sarı çizmelerini giyerek pozlar veriyor." dedi.

"Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığının kurulması gerekiyor"

Aynı acıların yeniden yaşanmaması için önlem almak gerektiğine vurgu yapan Mustafa Sarıgül, "Sadece Kızılay ve AFAD ile bu sorunları çözemeyeceğimiz belli oldu. Son deprem ve sel felaketleri bunu bize gösterdi. Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı kurulması gerektiğini daha önce de önermiştik. Eğer böyle bir bakanlık kurulmuş olsaydı, daha önceden tedbir alabilirdik. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığını kurmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)