Sarıgül'den Miçotakis'e dikkat çeken çağrı

Mustafa Sarıgül, Kırklareli’nden Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e çağrı yaparak, “Miçotakis, ABD'ye güvenme. Ayıdan post, ABD'den dost olmaz. ABD sana çok uzak, senin topraklarında yangın olursa Türk uçakları yardıma gelir. Biz her daim sulhtan yanayız.” dedi.

SİYASET 11.07.2022, 00:33
Sarıgül'den Miçotakis'e dikkat çeken çağrı

TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, Kırklareli'ndeki parti binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programında, bayramın bereket, bolluk, mutluluk, sulh ve huzur getirmesini diledi.

Türk milletinin beraberlik ve birliğini kaybetmemesi gerektiğini dile getiren Sarıgül, partilerinin devletin kuvvetli, milletin mutlu olması için var olduğunu belirtti.

"Bize oy vermeyenlerin de hakkını koruyacağız"

Sarıgül, "Türkiye'de bereket olsun, huzur olsun, varlık olsun istiyoruz. TDP varlığı savunan bir siyasi partidir. TDP merhameti ve bereketi savunan bir siyasi partidir. Bizim çizgimiz hoşgörü çizgisidir, bizim çizgimiz inanın ki sevgi çizgisidir. Yalnızca bize oy verenlerin partisi değiliz, TDP'ye oy vermeyenlerin de hukuklarını, haklarını Allah'ın izniyle korumakla mükellefiz." şeklinde konuştu.

"Ayıdan post, ABD'den dost olmaz"

Yunanistan Parlamentosu'nun önünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e çağrı yaptığını hatırlatan Sarıgül, şu ifadelere yer verdi:"'ABD size son derece uzak. Siz komşunuz olan Türkiye ile dostluk bağlarınızı iyi bir noktaya getirin.' dedim ve Sayın Miçotakis'e 'Sulhu arzu edin, siyasetin görevi silah değildir, sulhtur. NATO'dan ve ABD'den medet ummayın, siz komşunuz olan Türkiye ile iyi geçinin. Sayın Miçotakis, ABD'ye güvenme. Ayıdan post, ABD'den dost olmaz. ABD sana çok uzak, senin topraklarında yangın olursa Türk uçakları yardıma gelir.' çağrısı yaptım ve ecdadımızın, dedelerimizin, atalarımızın bize bıraktığı ay-yıldızlı bayrağı Atina'da gururla ve onurla açtım. Orada ben sulh çağrısı yaptım."



Af çağrısını yineledi

Her daim sulhtan yana olduklarını ifade eden Sarıgül, "NATO'nun Yunanistan'da orantısız bir şekilde silahlanmaya gitmesini yanlış buluyoruz. NATO'nun, mensubu olan ülkelere eşit şekilde davranması gerekiyor." sözlerini sarf etti.

Sarıgül, ardından Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi'nin önünde de af çağrısını tekrarladı.

Yorumlar (0)