Sarıgül'den İstanbul Sözleşmesi ve parlamenter sistem çıkışı

Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında polis ve uzman çavuşların haklarından yüz yüze eğitime, yaptığı açıklamayla eleştirilen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den İstanbul Sözleşmesi'ne kadar çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı. Sarıgül, parti olarak parlamenter sistem hakkındaki görüşlerini de açıkladı.

SİYASET 20.03.2023, 14:15 Hakan Öksüz
Sarıgül'den İstanbul Sözleşmesi ve parlamenter sistem çıkışı

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, enflasyon nedeniyle yükselen gıda fiyatlarından yakındı. Dar gelirli vatandaşların artan fiyatlar karşısında ezildiğini vurgulayan Sarıgül, maaşların artırılması gerektiğini kaydetti.

Şartlarını sıraladı

Polislerin çalışma şartlarında iyileştirme yapılmasının ve uzman çavuşların kadroya geçirilmesinin şart olduğunu belirten Sarıgül, "Ayrıca 100 bin öğretmen ile 20 bin engelli vatandaşımızın da ataması yapılmalı. Üniversitelerde online eğitim yerine yüz yüze eğitim başlamalı. Ölümlü kazaya karışmayan sürücüler, bir defaya mahsus affedilmeli. Kuryeliği de meslek statüsüne almak gerekiyor. Onların çalışma koşullarının iyileştirilmesi de şart." dedi.

"Bütün kadın milletvekilleri, Özlem Zengin'e destek çıksın"

Kadınları şiddete karşı koruyan yasayı savunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in eleştiri oklarına hedef olduğunu ve tehditlere maruz kaldığını söyleyen Mustafa Sarıgül, "Kadın milletvekilleri lütfen bu konuda sorumluluk alsın. Siyasi pozisyonlarını bu mesele özelinde bir kenara koysunlar. Yapacakları ortak açıklamayla Sayın Özlem Zengin'e desteklerini iletsinler." ifadelerini kullandı. 

Anayasanın ilk 4 maddesi, İstanbul Sözleşmesi ve parlamenter sistem

Türkiye Değişim Partisi olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu savunduklarını kaydeden Sarıgül, "İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyoruz. Anayasanın ilk 4 maddesi, kırmızı çizgimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni terk etmeliyiz. Bu sistem, Sayın Erdoğan'ın şahsına özel düzenlenmiş. Sonraki seçimlere demokratik parlamenter sistem içinde girmemiz gerekiyor. Parlamenter sistem yerleştirilmeli ve siyasi parti ittifaklarının sonu gelmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)