Sarıgül'den 'altılı masa' yorumu: Tuzağa düştüler!

Muhalefet liderlerinden oluşan altılı masa hakkında yorumda bulunan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "İktidarın tuzağını göremediler ve ofsayta düştüler. Türkiye, iki ittifaka da mahkum olamaz." dedi.

SİYASET 01.06.2022, 13:21 Hakan Öksüz
Sarıgül'den 'altılı masa' yorumu: Tuzağa düştüler!

Partisinin Düzce İl Başkanlığına ziyarette bulunan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Muhalefet partilerinin bir araya gelerek oluşturduğu altılı masa hakkında konuşan Sarıgül, "Bu masaların diplomatik olarak kurulması normal. Ancak biz, hangi milletvekilinin ne zaman ve nasıl seçileceği hakkında pazarlığa oturmayız." dedi.

Muhalefetin altılı masasındaki parti liderlerinin dördüncü defa toplandığını hatırlatan Sarıgül, seçim gününün belirsiz olduğu bu dönemde kurulan masaların, amacına ulaşamayacağını söyledi.

"Muhalefet partileri ofsayta düştü"

Sarıgül, "Bu çabalar beyhude. Siyasette iki artı iki, her zaman dört etmez. Evdeki hesap, çarşıya uymayabilir. Muhalefet partileri ofsayta düştü. İktidarın planladığı tuzağı göremediler. Türkiye Değişim Partisi olarak masamızı emekliler, engelliler, taciz mağdurları ve gençlerle kuruyoruz. Türkiye'nin, düştüğü dar boğazdan nasıl çıkabileceği üzerinde çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, iki ittifaka da teslim olamaz"

Ülkedeki hayat pahalılığının ciddi boyutlara ulaştığını belirten Sarıgül, "Asıl sorun elektrik faturaları, çiftçilerin dertleri, akaryakıt ile marketlerdeki ürün fiyatlarının artmasıdır. Bunların üzerine eğiliyoruz. 'Ekonomik milliyetçilik' bizim için önemli. 'Yerli malı, yurdun malı' düsturuyla hareket ediyoruz. Türkiye, iki ittifaka da teslim olamayacak kadar büyük. Milletin masasından başka gerçek masa yok." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)