Sarıgül'den af önerisi: Bir şans daha verelim

Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, af önerisinde bulundu. Cezaevlerinin kapasitelerinin dolduğunu, mahkumların insani olmayan şartlarda yaşadıklarını kaydeden Sarıgül, "Gelin toplumsal bir kucaklaşma ortamı oluşturalım, yüz binlerce kişiye yeni bir şans verelim." dedi.

SİYASET 02.01.2023, 14:24 Hakan Öksüz
Sarıgül'den af önerisi: Bir şans daha verelim

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin haftalık basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. "2023'te Cumhuriyet'in 100 yıllık muhasebesi yapılmalı." diyen Sarıgül, "Cumhuriyet sayesinde 30 yaşında milletvekili oldum, belediye başkanı seçildim. Cumhuriyet'in kıymetini bilelim. Yoksa başka neyin kıymetini bileceğiz. Cumhuriyet'in başarılı ve başarısız olduğu konuları da ele almamız gerekir." vurgusunu yaptı.

"Seçimi kazananı ateşten top bekliyor"

Yeni yılın, "Cumhuriyet Yılı" olmasını dilediklerini belirten Sarıgül, "Bütün siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları, bunun gerçekleşmesi için katkı sunmalı. 2022 maalesef ülkemiz açısında kayıp bir yıl oldu. Problemlerimiz daha da ağırlaştı. Yeni yıla girerken önümüzde çözülmeyi bekleyen bir yığın sorun var. Seçimi kazanan kim olursa olsun, adeta bir ateşten top ile karşılaşacak." dedi.

"Yüz binlerce insana yeni bir şans verelim"

TDP lideri Sarıgül'ün gündemindeki konulardan biri de kapasitelerinin üzerinde mahkum ağırlayan cezaevleri oldu. Büyük bir af getirilmesi önerisinde bulunan Sarıgül, "Adını 'Cumhuriyet Affı' koyalım. Cezaevlerindeki mahkumlar, insani şartların uzağında yaşıyor. Sağlık hizmeti yeteri düzeyde sağlanamıyor. Bu işi çözmek gerek. Yüz binlerce insana yeni bir şans verelim, cezaevleri boşalsın. Bahsettiğim bu af çıkana kadar konuyu dile getirmeye devam edeceğiz. EYT gibi bu affın da çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)