Sarıgül: Cumhurbaşkanımıza laf söyletmeyiz

Enes Kanter’in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında gerçekleştirdiği paylaşımı kınayan Mustafa Sarıgül, “Türkiye Cumhurbaşkanı'na Türkiye'den ve yurt dışından hiç kimsenin laf söylemesine müsaade etmeyiz. Tüm ulusumuzu temsil eden bir makama dil uzatılması yanlıştır. Esefle kınıyoruz." dedi.

SİYASET 28.05.2022, 22:11
Sarıgül: Cumhurbaşkanımıza laf söyletmeyiz

‘Affet Türkiye'm' çağrısını tüm ülkeye duyurmak için çıktığı yolda Sakarya’ya bağlı Geyve ilçesindeki hapishanenin önüne gelen TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, 250 bin mahkum için af talebini yineledi. 

"Müsaade etmeyiz..."

Sarıgül, Enes Kanter’in gerçekleştirdiği paylaşımı da kınadıklarını ve Erdoğan'a Türkiye'den ve yurt dışından hiç kimsenin laf söylemesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Kanter’in açıklamalarını kınadıklarını dile getiren Sarıgül, “Türkiye Cumhurbaşkanı'na Türkiye'den ve yurt dışından hiç kimsenin laf söylemesine müsaade etmeyiz. Tüm ulusumuzu temsil eden bir makama dil uzatılması yanlıştır. TDP olarak buna asla müsaade etmeyiz. O makama herkes saygı göstermek zorundadır. Bu makam, ecdadımızın, dedelerimizin, atalarımızın bizlere bıraktığı çok yüce bir makamdır. Esefle kınıyoruz." diye konuştu.

"Affet Türkiye’m”

Mahkumlara af isteğini tekrarlayan Sarıgül, “Geçtiğimiz 9 Nisan'da af çağrısında bulunmuştum. Bu çağrı siyasi bir çağrı değildir, tamamen vicdanidir. Toplumsal bir barışa gereksinim var. Kardeşlik hukuku için de affa gereksinim var. Devletimiz merhametlidir, her daim için şefkatlidir. Bizim dinimizde de her daim affetme dili ve sevgi dili vardır. O sebeple babaların, annelerin çocuklarına kavuşması için 'affet Türkiye'm. 250 bini aşkın kader mahkumu bunu bekliyor. Toplumsal barış affını hep beraber sağlayacağımıza olan inancım tam. Bir defa daha Sakarya'dan ifade ediyorum ki affet Türkiye'm." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)