Sarıgül: Bu 2 tarihi aklınızda tutun, önemli şeyler olacak

TDP Genel Başkanı Sarıgül, "8 Nisan ve 19 Nisan tarihlerini aklınızda tutun. Bu tarihlerde önemli siyasi görüşmeleri ülkemizde görüp yaşayacağız. Siyasette 1 gün dahi uzun bir zaman ve siyaset her an umulmadık olaylar ile dolu." şeklinde konuştu.

SİYASET 22.03.2023, 17:12 23.03.2023, 09:31
Sarıgül: Bu 2 tarihi aklınızda tutun, önemli şeyler olacak

Sarıgül, partisinin Diyarbakır il başkanlığında düzenlemiş olduğu basın toplantısında 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde milletçe bir kenetlenmenin yaşandığını ve yardıma koşulduğunu kaydetti.

"Depremden dolayı milletimizin gösterdiği dayanışma ve yardımlaşma duygusu, kardeşlik hukuku, bütün dünyaya örnek bir tutum ve davranış oldu. TDP olarak genel başkan ile genel merkez ile mahalli teşkilatlarla her saniye ve her dakika bütün il başkanları bölgede oldular." ifadelerini kullanan Sarıgül, gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.

"Depremin üzerinden 1,5 ay geçti"

Sarıgül depremin üstünden 1,5 ay geçtiğini hatırlatarak, 1,5 ay içinde böylesine bir afetin yaralarını sarmanın söz konusu olmadığının altını çizdi.

"Ancak 1,5 ay sonrasında dahi hala gıda ve barınma sorunun devam etmesi bizi üzmektedir." ifadelerini kullanan Sarıgül, deprem bölgesine şu anda daha çok yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Çok mühim siyasi gelişmeler göreceğiz"

Sarıgül, yaklaşan seçimlere değinip şunları söyledi:

"Siyasette ittifak tartışmaları gerçekleştirildikçe hep aynı şeyi ifade ettim. Seçim takviminin son saat ve gününe dek bekleyin. Belki diyeceksiniz ki seçim geldi çattı, son gün son saat mi kaldı artık." Partiler 6 Nisan tarihi saat 18.00'e dek girdikleri ittifaklardan çıkabilirler. 8 Nisan tarihinde ittifaklar kesinleşmiş olacak. 19 Nisan tarihinde vekillik listeleri kesinleşecek. Bu iki tarihi aklınızdan çıkarmayın. Bu tarihlerde önemli siyasi gelişmeler yaşanacak."

Yorumlar (0)