Sarıgül af çağrısını yineledi: Talebimiz siyasi değil, vicdanidir

TDP Genel Başkanı Sarıgül, af taleplerinin siyasi değil vicdani olduğunun altını çizerek, "Binlerce çocuğumuz cezaevinde doğdu ve hayatla tam anlamıyla buluşmadı." şeklinde konuştu.

SİYASET 25.01.2023, 10:58 25.01.2023, 11:53
Sarıgül af çağrısını yineledi: Talebimiz siyasi değil, vicdanidir

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde partililerin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğu paylaşımda, 9 Nisan 2022 tarihinden bu zamana dek birçok kez cezaevi ziyaretinde bulunduğunu ve 91. durağının ise Sincan Cezaevi oluğunu, bugün (25 Ocak) ise Yozgat Cezaevi'ne gideceğini ifade etti.

Sarıgül, "Talebimiz bir siyasi talep değildir, kesinlikle vicdani bir taleptir. Cezaevlerinde binlerce çocuğumuz dünyaya geldi ve henüz hayatla buluşmadılar. 10 binin üstünde evladımız anne ve babasını daha göremedi, anne babaları kader mahkumu durumunda." dedi.

"Cumhuriyetimiz 100. yılında Cumhuriyet affını çıkartalım"

Af taleplerine bütün siyasi partilerden destek beklediğinin altını çizen Sarıgül, "Cumhuriyet'in 100. senesinde büyük, şefkatli ve merhametli bir devlet olduğumuzu gösterip tüm siyasi partiler ile vatandaşlarımızın mutluluğu için Cumhuriyet affını çıkartıyoruz diyelim." şeklinde konuştu.

Sarıgül ayrıca 2,5 milyon sürücünün ceza puanının silineceği yasal düzenlemenin kapsamını da desteklediklerini sözlerine dahil etti.

Yorumlar (0)