Sarıgül ABD'ye ateş püskürdü

ABD Temsilciler Meclisi'nin ülkemize F-16 satışını koşula bağlayan tasarısı hakkında konuşan Mustafa Sarıgül, "Bir NATO mensubu ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne 'Biz sana F-16 savaş uçakları veririz fakat Yunanistan'a karşı onları kullanamazsın.' denmesi asla kabul edilebilir bir şey değildir. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Çanakkale'de benim atalarım mücadele verirken bu uçaklar yoktu. Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattığımızda da bu uçaklar yoktu." dedi.

SİYASET 19.07.2022, 20:02
Sarıgül ABD'ye ateş püskürdü

Ziyaret programı çerçevesinde Aksaray'a gelen TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, Aksaray T Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, af çağrısının siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrı olduğunu ifade etti.

Af çağrısını yineledi

Cezaevlerinde doğum yapan 3 bini aşkın anne olduğunu dile getiren Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bu çocuklarımız henüz hayatla buluşamadılar. Yaklaşık olarak 10 bin civarında çocuk var ve yaşları 1 ila 6 arasında değişiyor. Onların babaları ile görüşme imkanları olmadı. Uyuşturucu kullanmaktan ötürü binlerce gencimiz hapishanelerde. 250 bini aşkın kader mahkumu var. Bu kader mahkumlarının babaları için, anneleri için, evlatları için affet Türkiye'm. Bu çağrımız toplumsal sulh içindir. Kardeşlik hukuku içindir. Bu çağrımızda vatanımıza, toprağımıza ve bayrağımıza karşı suçlar kesinlikle mevzubahis değildir. Özellikle evlatlarımıza karşı işlenmiş suçlar, kadın cinayetleri, gençlerimizi uyuşturucuya bulaştıran o baronlar bu çağrının dışındadır. Bizim devletimiz merhametli devlettir, bereketlidir, şefkatlidir, vicdanlıdır. Devletimizin, bu çağrılarımıza en iyi şekilde yanıt vereceğine olan inancım tam."

"Asla kabul edilemez"

Açıklamasının sonunda ABD Temsilciler Meclisi'nin ülkemize F-16 satışını koşula bağlayan tasarısı hakkında da konuşan Sarıgül, "Bir NATO mensubu ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne 'Biz sana F-16 savaş uçakları veririz fakat Yunanistan'a karşı onları kullanamazsın.' denmesi asla kabul edilebilir bir şey değildir. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Çanakkale'de benim atalarım mücadele verirken bu uçaklar yoktu. Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattığımızda bu uçaklar yoktu." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)