Samimi anlar! Bahçeli meşhur sözü hatırlamayınca...

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu. 

SİYASET 27.10.2020, 12:06
Samimi anlar! Bahçeli meşhur sözü hatırlamayınca...

Hedefinde CHP, İYİ Parti, HDP ve Macron olan Devlet Bahçeli'nin meşhur "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözünü hatırlayamayınca MHP Grubu'nda samimi ve keyifli dakikalar yaşandı.

MHP'nin "askıda ekmek" projesine yönelik eleştirilerde bulunan CHP, İYİ Parti ve HDP genel başkanlarına "zilletin yüksek voltajına çarpılanlara sesleniyorum" diyen Devlet Bahçeli, dünyanın her ülkesinde, her yerde ekmeğe ulaşamayan insanların olduğunu hatırlatarak, bu üç partinin ekmek derdinin olmadığını, ekmeğin peşinde koşan insanlarla ilgili kaygılarının bulunmadığını, hepsinin de işlerinin tıkırında olduğunu, küplerinin dolu, keselerinin şişkin olduğunu ve keyiflerine diyecek olmadığını söyledi.

"Pasta"yı hatırlayamayınca...

Muhalefet liderlerinin ekmek derdinde değil, pasta derdinde olduğunu ifade etmek isteyen Bahçeli, Türk siyaset tarihine geçen meşhur “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” ifadesini hatırlayamayınca Grup Toplantısı'nda samimi ve gülümseten anlar yaşandı.

“Paris'te... Herhalde... Neydi o? Paris'te ne? Biri şey dedi. Ekmek değil, ney? Heh Pasta! Paris'te sokma yemeyenler şey yemeye hazırlanıyor." diyen Bahçeli, "pasta" kelimesi yüzünden cümleyi toparlayamadı. "Pastaya alışkın olmadığımız için…” diyen Bahçeli, partililer tarafından alkışlandı.

Hele bir çıksınlar sokağa!

"Sokak hazır" ifadelerine tepki gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Hele bir çıksınlar da sokağa, görsünler Hanya'yı Konya'yı. Görsünler acılı şekilde dünyanın kaç bucak olduğunu. Hodri meydan! Bu devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti sokakta kurulmadı. Sokakta da bulunmadı. Sokağa bırakılmayacaktır da, sokağın girdabına ve sokak serserilerine teslim edilmeyecektir de..." şeklinde konuştu.

Muhteris ve müflis Macron...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "muhteris ve müflis" diyen Bahçeli, İslam’ın dünyanın her ülkesinde kriz yaşadığını sözlerine "senin haddin değil" cevabını verdi.

Macron'un akli melekelerini tümden kaybettiği kaydeden Devlet Bahçeli, Macron’a "mesele yapacak, kafa yoracak başka işi, başka meşgalesi ve başka gündemi olup olmadığını" sordu.

Macron'a "siyasi şizofren" diyen Bahçeli, Macron'un hangi hakla İslam’ı yapılandırma hedefinin olduğunu sordu. MHP Lideri, "Bilir ve iman ederiz ki; Allah katında, kıyamete kadar geçerliliği bulunan tek din, hak dini İslam’dır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)