Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’ndan ekonomi değerlendirmesi

Ekonomiyi değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Aslında ortada bir zam durumu yok, bir düzenleme var ancak o da yeterli gelmiyor. İktidarın açıkladığı enflasyona göre oluşturulmaya uğraşılan bir ücret stratejisi var" dedi.

SİYASET 07.07.2022, 15:44 07.07.2022, 16:42
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’ndan ekonomi değerlendirmesi

Partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu açıklamalarına, Konya’da doktora gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetleyerek başladı. Karamollaoğlu, "Ne yazık ki Karakaya katledildi. Son dönemlerde sağlık çalışanlarına ve özellikle doktorlara yönelik gerçekleştirilen bu iğrenç saldırıları kınıyorum" dedi.

“Aslında yapılan şey zam değil”

Memura ve asgari ücrete getirilen zamma değinen Karamollaoğlu, "Diyorlar ki 'İşçilere yüzde 30, memurlara yüzde 42 zam verdik'. Mevcut durumdaki koşullar göz önüne alındığında bu oranları özür dileyerek dile getirmeleri gerekirken iktidar üyelerinin, kendilerine nasip çıkarmaya uğraşması insanlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Aslında ortada söylenildiği gibi bir zam yok, ayarlama yapmaya çalışıyorlar ancak bu da yeterli gelmiyor. Yalnızca iktidarın açıkladığı enflasyon verilerine göre oluşturulmaya uğraşılan bir ücret siyaseti bulunuyor. Bu durumu ister kabullensinler, isterlerse etmesinler, artık ekonomi konusunda iktidarın herhangi bir etkisi bulunmuyor. Enflasyon rakamları kendini kaybetmiş bir şekilde pazarda, çarşıda tezgahları deviriyor" şeklinde ifade etti.

“İktidara güven kalmamıştır”

Ekonomide oluşan sıkıntıların çözülmediğini dile getiren Karamollaoğlu, ekonomik verilere değindi.

Toplumun birçok alanında iktidara güven kalmadığını öne süren Karamollaoğlu, “İktidara hiçbir şekilde güven kalmamıştır. Hatta Türkiye’nin tarihinde en kötü seviyeleri gördü diyebilirim. Bu şekilde bir durumda, ‘Bakın ben yapamadım, alın siz yapın’ diyerek işi bilen birine verecek düşüncede insanların olması gerekiyor” dedi.

“İstişarelerle işlemleri yapacağız”

Karamollaoğlu iş başına geçtiklerinde tüm kararları görüşmelerde yapacaklarını dile getirerek, "Bütün çalışmaları istişare etmeden yapmayacağız. Bu altı partiden meydana gelen topluluk ülke sorunlarının çözülmesinde elbette destek olacaktır. Fakat biz bu istekleri 'baskıyla bizim söylediklerimiz olsun' düşüncesiyle değil, 'Hadi gelin beraber asgari ortaklarla nasıl ittifak sağladığımızı hem halkımıza gösterelim hem de sorunları halledelim' diyoruz" şeklinde ifade etti.

“Kendilerine güveniyorlarsa erken seçime gidelim”

Açıklamalarının sonuna gelen Karamollaoğlu, "İktidar partisinin üyesi değilseniz ve buralarda bir tanıdığınız bulunmuyorsa, devlette olan en küçük probleminizi bile halledemiyorsunuz. 'Bizim haricimizde bu sorunları çözüme kavuşturacak hiç kimse yok’ diyor Cumhurbaşkanı. Peki hadi o zaman erken seçim yapalım. Ne diye erteliyorsunuz? Eğer Cumhurbaşkanı kendinden eminse buradayız, yarın yapalım seçimi” dedi.

Yorumlar (0)