Ramazan'da 'alkollü iftar' tepki toplayınca hemen sildi

CHP'li üye Mehmet Bilgili, "Bir iftar yemeği de böyle bitti" yazısıyla CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal'in de olduğu alkol sofrasının fotoğrafını sosyal medya hesabında yayınladı. Paylaşılan gönderiye gelen tepkiler büyüyünce fotoğrafın daha öncesine ait olduğu ve yanlışlıkla paylaşım yapıldığına dair açıklama yapıldı. Sosyal medyada ki hesabı üzerinden fotoğraf kaldırılırken Bilgili'nin disiplin kuruluna gönderileceği belirtildi

SİYASET 15.04.2022, 17:31 15.04.2022, 17:57
Ramazan'da 'alkollü iftar' tepki toplayınca hemen sildi

Söylenilenlere göre Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi Mehmet Bilgili, dün akşam vakitlerinde iftar sofrasıyla ilgili bir sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmak istedi. Alkol sofrasında Bilgili "Bir iftar yemeği de böyle sonlandı" yazısını ekleyerek CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal'in de bulunduğu fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafın sosyal medyaya konulmasından sonra kısa sürede zamanda büyük bir tepki aldı. Bu tepki sonrasında Bilgili sosyal medya hesabından fotoğrafı kaldırdı. Gösterilen tepkiden sonra paylaşılan fotoğrafın yanlışlıkla diğer fotoğraflarla karıştırıldığı iddiası ortaya konuldu. Bilgili'nin gelen tepkiler üzerine partisine zarar vermemek için disiplin kuruluna ve istifaya davet edildiği gönderileceği öğrenildi.

Gelen tepkilere Sarıal açıklama yaptı

CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, oluşan tepkilerden dolayı kamuoyuna bir açıklama yaptı. Verdiği açıklamada alkolle anılacak birisi olmadığını belirterek, " Ramazan Ayı kutsal bir aydır. Ramazan ayında alkol masalarında fotoğraf paylaşıp halka saygısızlık yapmam. Ramazan ayında alkol tüketmiyorum. Oruçlu olmasam bile halka açık yerlerde çay bile tüketmem" şeklinde bilgi verdi.

'Ramazanda alkol tüketmiyorum' 

Fotoğrafın üç ay öncesine ait olduğunu belirte Sarıal, "Gerek medya özelinde gerek yazılı ve görsel basında şahsımla ilgili alkol ortamını yansıtan bir resmin yayınlandığı görülmektedir. Ben kutsal Ramazan ayında alkol masasında fotoğraf paylaşarak halkımıza saygısızlık yapmam, yapmadım da. Belirtmem gerekirse vatandaşlarımızın ibadetlerine, inançlarına ve geleneklerine saygı gösteren bir kişiyim. Alkolle anılacak bir kişi olmadım. Ramazan ayında alkol tüketmiyorum. Oruçlu olmasam bile halka açık alanlarda çay bile tüketmem. CHP Kilimli İlçe Yönetim Kurulunca inançlı ve çalışkan personelimizle beraber, Ramazan ayı süresince, her gün evlerde, akşamları da kahve ve mahalle ziyaretlerinde partimizin iktidar hedefine destek olmak için üzere gündüzlü geceli uğraşıyoruz. Bu sebeple hedef durumuna geldik. Bu tavrımızdan rahatsızlık oluştu. Basında paylaşılan fotoğraf üç ay öncesine ait Ramazan ayına ait değil. Bu sahte iddiaların medyaya düşmesi ve yandaş medya kuruluşları tarafından dağıtılması partimizin iktidar fotoğrafının önüne geçemeyecektir. Değerli halkımızın ve basınımızın öngörüsüne saygıyla sunarım" dedi.

Yorumlar (0)