Rahşan Ecevit yarın son yolculuğuna uğurlanacak!

97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit, yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit'in yanına defnedilecek.

SİYASET 18.01.2020, 07:59 18.01.2020, 12:33
Rahşan Ecevit yarın son yolculuğuna uğurlanacak!

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü GATA'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

97 yaşında hayata gözlerini yuman Rahşan Ecevit, yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit'in yanına defnedilecek.

DSP (Demokratik Sol Parti) Genel Başkanı Önder Aksakal, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in yaşamını yitirdiği hastanede basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rahşan Ecevit'in partisinin kurucu Genel Başkanı olduğunu hatırlatan DSP (Demokratik Sol Parti) Genel Başkanı Önder Aksakal, Rahşan Ecevit'in vefatından dolayı derin üzüntü duyduklarını kaydetti.

Rahşan Ecevit'in vefatıyla ilgili hastanenin hazırladığı açıklamayı basın mensuplarıyla paylaşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "26 Aralık 2019 tarihinden itibaren hastanemizde akciğer enfeksiyonu ve kronik böbrek hastalığı tanılarıyla yatırılarak tedavisine başlanmış ve Sayın Rahşan Ecevit'in 27 Aralık 2019 tarihinde genel durumunun bozulması üzerine Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakımında tedavisine devam edilmiştir. Ancak çoklu organ yetmezliği sebebiyle 17 Ocak 2020 saat 21.10'da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır." dedi.

Cenaze işlemleriyle ilgili programı Cumartesi günü açıklayacaklarının bilgisini veren Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, bir gazetecinin Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesine ilişkin sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı nezdinde iletişime geçtik. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürümüz ile bu konudaki görüşmelerimizi sürdürdük. Sayın Cumhurbaşkanına konu iletildi. Yarın devlet erkanı bu konuda karar verecek. Daha önceden de bu konuda 2007 yılında alınmış resmî bir karar var. Muhtemelen Devlet Mezarlığı'na defnedilecek."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Rahşan Ecevit'in, eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedilmesini istediğini kaydederek, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesi için konuyu yakından izliyor." dedi. 

Yorumlar (0)