Rahşan Ecevit hayatını kaybetti!

DSP Kurucu Genel Başkanı ve eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit hayatını kaybetti.

SİYASET 17.01.2020, 22:38 18.01.2020, 10:12
Rahşan Ecevit hayatını kaybetti!

DSP Kurucu Genel Başkanı ve eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Rahşan Ecevit, saat 21.00 sularında vefat etmeden önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi görüyordu.

1923 yılında Bursa'da dünyaya gelen Rahşan Ecevit, 1946 yılında Bülent Ecevit ile evlenmişti. Rahşan Ecevit; siyasi olarak önemli bir figür olmasının yanı sıra ressamlığı ve yazarlığıyla da tanınıyordu.

Rahşan Ecevit, kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 yılında istifa etti. Kurucusu olduğu bir diğer parti olan Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanlığına 17 Ocak 2010'da seçilen Rahşan Ecevit, 22 Mayıs 2010'da düzenlenen 33. CHP Kurultayı'na katılmıştı ve CHP Genel Başkanlığı'nın tek adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye desteğini açıklamıştı.

Siyasilerden Rahşan Ecevit'in ardından taziye mesajları

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Rahşan Ecevit'in vefatının ardından "Hepimizin başı sağ olsun. Uzunca zamandır Rahşan Ecevit, GATA’da tedavi görmekteydi. Belli bir yaşa gelmişti. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye'ye çok fazla hizmetler vermişti. Tüm camiamız adına Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Rahşan Ecevit DSP’nin yapısını ve kültürünün oluşmasına katkı koymuş bir siyasetçiydi Uzun zamandır süreci biz yakından takip ediyoruz. 1 yıllık zaman içerisinde sağlığı açısından önemli bir dönem yaşandı, yaşlılığının da verdiği olumsuzluklar sebebiyle kurtaramadık. Türkiye siyasetine gerçekten çok önemli katkıları olmuş bir siyaset anlayışının kurgulayıcısıydı Rahşan Ecevit ve Bülent Ecevit. En büyük arzusu Bülent Ecevit ile aynı kabirde yatabilmekti. Rahşan Ecevit’in Bülent Ecevit ile ayrılmaz bir sevgisi vardı. Buradan karar olacak olan Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz. Onlarda buna uygun görürse Bülent Ecevit ile aynı yerde gömülmesi talebimiz var.Henüz kardeşine de bu bilgi sunulmadı çünkü o da belirli bir yaşta doktor kontrolünde bu durum kendisine aktarılsın istiyoruz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rahşan Ecevit'in vefatı üzerine "Merhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in kıymetli eşi Rahşan Ecevit Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet diliyorum.rhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in kıymetli eşi Rahşan Ecevit Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet diliyorum" ifadeleriyle taziye mesajı yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. İmamoğlu, mesajında "Rahşan Ecevit... Siyasi hayatımızın kıymetli isimlerinden, Başbakanlık ve CHP Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sayın Bülent Ecevit’in her zaman yanında olmuş ve yol arkadaşlığı yapmıştı. Vefat haberi hepimizi üzdü, kendisine Allah’tan rahmet dilerim" yazdı.

Yorumlar (2)
Özkul Ş 4 yıl önce
Mekânı cennet olsun .
Pelin 4 yıl önce
Sevdiğine kavuşur umarım..Allah rahmet.eylesin