Putin-Zelenski görüşmesi gerçekleşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama...

Rus lider Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüşmelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da kıldığı cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada iki liderin birbirleriyle görüşmeye olumlu baktıklarını dile getirdi.

SİYASET 01.04.2022, 15:00 01.04.2022, 17:56
Putin-Zelenski görüşmesi gerçekleşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama...

Tüm dünyada ilk gündem maddesi olan Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili müjdeli bir haber paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Ali Camisi'nde kıldığı Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, Putin ve Zelenski’nin birbirleriyle görüşmeye olumlu baktıklarını dile getirdi. İki liderle de sık sık görüşmeler gerçekleştirerek bölgedeki tansiyonu düşürme çağrılarını yineleyen Erdoğan, Zelenski ile dün bir görüşme gerçekleştirdiğini bugün ise 16.00 sıralarında Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile bir görüşme yapmayı planladıklarını dile getirdi.



“Tarihi kendileri belirleyecek”

Türkiye’de gerçekleştirilen görüşmelerin önemine vurgu yapan Erdoğan, bir kez daha Türkiye’nin ikili görüşmelere ev sahipliği yapabileceğinin altını çizdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin ikili görüşmelere olumlu baktığını, Putin’in de aynı şekilde olumlu yaklaştığını dile getiren Erdoğan, “Bugün gerçekleştirilecek olan görüşmeler neticesinde tarihi kendileri belirleyecek. Bölgede yaşanan olumsuz durumu tersine çevirebilirsek, bizler bundan mutlu oluruz” şeklinde konuştu.


“Deniz Kuvvetleri ciddi bir çalışma içerisinde”

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karadeniz’de başıboş vaziyette bulunan mayınlara da ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda Deniz Kuvvetleri’nin ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu ve imha faaliyetlerinin sürdüğünü vurguladı. Bu konuda herhangi bir sorunun bulunmadığını dile getiren Erdoğan, tedbiri elden bırakmadan çalışmalara devam edeceklerini belirtti.


 

Yorumlar (0)