"PKK ile bir müzakere mi planlanıyor?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında konuştu. Akşener, "Sayın Erdoğan'a soruyorum kahraman ordumuzun yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na paralel olarak YPG, PYD, PKK ile bir müzakere mi planlanıyor? İktidarın bu konu ile ilgili tavrını milletimizle paylaşmasını bekliyoruz." dedi.

SİYASET 15.10.2019, 10:09 15.10.2019, 17:08
"PKK ile bir müzakere mi planlanıyor?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında konuştu.

Akşener’in açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Size düşen ortaklıkları güçlendirmektir"

"Türkiye’nin iyi ve cesur insanları elbette terörün karşısında duracaktır. Buradan sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Böyle bir dönemde makamınız gereği sözlerinize son derece dikkat etmeniz gerekir. Mehmetçik harekattayken size düşen farklılıkları körüklemek değil, ortaklıkları güçlendirmektir. Harekat sürerken, ‘Millet İttifakı dağılmalıdır’ şeklinde konuşmak makamınıza yakışmaz."

"Bizim gençlerimiz mirasına sahip çıkıyor"

"Bu vatan, atamızın gençlere emanetidir. Bizim gençlerimiz mirasına sahip çıkıyor. Biz siyasetçilerin doğru siyaset yapmalarının sorumluluğu büyüktür. Daha önce devleti hendeklerden çıkarıp alan Türk ordusu şimdi de devleti yanlış dış politikalardan alıp çıkarmaya çalışıyor. Burdan Türk ordusunu, Türk gençlerini selamlıyorum."

"Hiçbir operasyonda bu kadar yalnız kalmadık"

"İletişim Başkanlığı var, lobi faaliyetleri var ama iki devlet dışında operasyona destek veren yok. Türkiye ilk kez sınır ötesi harekat yapmıyor. Daha önce de çok sayıda operasyon yapıldı, yapılmaya devam edilecek. Ancak hiçbir operasyonda bu kadar yalnız kalmadık. Erdoğan’ın dostları yalnız bıraktı. Oturduğu makamı 1974’teki barış harekatına borçlu olan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bile harekata karşı çıktı. İşe iletişim ve diplomasiden başlamanız lazım Sayın Erdoğan. İki yıldır Fırat’ın doğusuna harekat yapacağız dediniz anlamıyorlar diyorsanız. Anlamıyorlarsa anlatmanız lazım Sayın Erdoğan. Devletin amacı derdini milletine ve dünyaya net bir şekilde anlatmaktır."

"TBMM'yi yeniden işlevsel hale getirin"

"Cumhuriyet ve değerleri ile bir an önce barışın. Dışarıdaki güvenliğin içeride başladığı bilinciyle demokratik mekanizmaları yeniden çalıştırın. TBMM'yi yeniden işlevsel hale getirin. Devlet işini parti işinden her zaman ayrı tuttuk."

"YPG, PYD, PKK ile bir müzakere mi planlanıyor?"

"ABD Başkanı'nın arabuluculuk ifadesine dikkat etmek gerektiğine inanıyorum. Trump'ın al ver ilişkisine düşkünlüğü tüm dünyanın malumu. Sayın Erdoğan'a soruyorum kahraman ordumuzun yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na paralel olarak YPG, PYD, PKK ile bir müzakere mi planlanıyor? İktidarın bu konu ile ilgili tavrını milletimizle paylaşmasını bekliyoruz. Milletimizi bu ekonomik yaptırımlara karşı nasıl koruyacaksınız Sayın Erdoğan? İlk olarak bu olası yaptırımlar sonucunda zarar görecek sanayicilerimizi bir an önce tespit edip sekrörel sıkıntılara çözüm getirin.''

Yorumlar (0)