Peş peşe istifaların yaşandığı Memleket Partisi’nde kurultay kararı

Altı üst düzey parti yöneticinin istifa etmesiyle gündeme gelen Memleket Partisi’nde olağanüstü kurultay kararı alındı. 

SİYASET 21.06.2022, 15:19 21.06.2022, 17:55
Peş peşe istifaların yaşandığı Memleket Partisi’nde kurultay kararı

Memleket Partisi’nin genel başkanvekili ve sözcüsü Gaye Usluer başta olmak üzere altı üst düzey yöneticinin istifa etmesi sonrası parti içinde hareketli günler yaşanıyor. “Parti, kurulduğu dönemdeki iddiasını kaybetti” diyerek istifalarını sunan altı siyasetçinin ardından yeni bir karar alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, olağanüstü kurultaya gidileceğini açıkladı. 

İstifa eden isimler arasında Hakkı Akalın da yer alıyordu

Memleket Partisi’nden istifa eden isimler arasında Gaye Usluer’in yanı sıra parti sekreteri Hakkı Akalın da yer alıyordu. İstifa eden diğer parti yöneticileri ise Serkan Ufuk Akgün, Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Oğuz Giray ve Meryem Şengül oldu. 

Muharrem İnce’den açıklama geldi

Altı önemli ismin ardından parti MYK’sını toplayan Muharrem İnce, önemli karar aldı. Olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklayan İnce, bu durumu “Kuruluş sancılarından kurtulmak” olarak tanımladı. Memleket Partisi’nin 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulduğunu hatırlatan İnce, “Partimiz, bugüne kadar yaşadığımız tüm sıkıntılı süreçlere rağmen çok kısa bir sürede seçimlerde yer almaya hak kazanan partilerden biri haline gelmiştir. Gelinen bu noktada, kuruluş sancılarından kurtulmak amacıyla olağanüstü kurultay kararı almış bulunmaktayız. Omuz omuza başaracağız. Geleceğimiz için mücadele edip kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)