Pervin Buldan'dan Akşener'e: Kürt düşmanısın

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in AK Parti-HDP görüşmesine yönelik açıklamalarına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Son yapmış olduğu açıklamalar, Kürt düşmanlığını bir kez daha gösterdi” dedi.

SİYASET 11.11.2022, 17:00 13.11.2022, 08:02
Pervin Buldan'dan Akşener'e: Kürt düşmanısın

2023 seçimlerine az bir süre kala partiler arasındaki tansiyon arttı. Anayasa değişikliği teklifi kapsamında AK Parti’nin HDP ile görüşmesini sert sözlerle eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e AK Parti’nin ardından HDP’den de tepki geldi. İki parti arasındaki görüşmeyi ‘kumpanya’ olarak nitelendiren Akşener’in nefret tohumları saçtığını dile getiren Pervin Buldan, “Son yapmış olduğu açıklamalar, Kürt düşmanlığını bir kez daha gösterdi” ifadesini kullandı.  

Akşener’e, ‘o kadın başkan’ diye hitap etti

Meral Akşener’i ‘o kadın başkan’ diyerek tanımlayarak Pervin Buldan yaptığı açıklamada, “Altılı masada bulunan o kadın başkan, her gün Kürtlere ve HDP’ye hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş. Kürtler belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmuyor. Altılı masadaki bu kadın başkan, son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalarla Kürt düşmanlığını bir kez daha gösterdi. Bize ‘kumpanya’ tarzı kelimeler kullanarak iftira atıyor. Oysa HDP’liler kumpanya falan nedir bilmezler” şeklinde konuştu. 

28 Şubat ve Susurluk göndermesi

Cezaevlerinin HDP’liler ile dolu olduğunu belirten Buldan, “Bize kumpanya iftirası atanlara cezaevindeki son durumu göstermek isteriz. Ancak kendileri kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan Susurluk’tan iyi bilirler. Şimdilik kendisine vereceğimiz cevap bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak birbirleriyle yarışanlar şunu iyi bilsinler, kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)