Perinçek'ten "biberli patlıcanlı" NATO çıkışı!

Düzenlediği basın toplantısında gündemdeki önemli konularla ilgili konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "NATO'dan çıkarsak biber ve patlıcan fiyatları düşer. NATO'nun gazı yok, petrolü yok. Ucuz enerji için NATO'dan ayrılmalıyız." dedi.

SİYASET 07.07.2022, 16:50 08.07.2022, 17:09 Hakan Öksüz
Perinçek'ten "biberli patlıcanlı" NATO çıkışı!

İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündeme ilişkin konulardaki görüşlerini aktardı. Rusya destekçisi olduğu bilinen Perinçek'in gündeminde NATO vardı. 

"NATO'dan çıkarsak ürün fiyatları düşer"

Türkiye'nin NATO üyeliğinden çıkması gerektiğini söyleyen Perinçek'in açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Perinçek, "NATO'nun ne mazotu var ne de doğal gazı. Eğer Türkiye, NATO'dan çıkarsa ne mi olur? Ürün fiyatları düşer. Biber, patlıcan ve domatesi daha ucuza yeriz." dedi.

"Ucuz gazdan faydalanmak için NATO ile ilişkimizi kesmeliyiz"

Türkiye'nin dış politikadaki en büyük sorunlarından birinin NATO olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, "NATO ekmeğimizle oynuyor. Bu örgütten bir an önce çıkmalıyız. Ancak bu durumda Rusya, Azerbaycan ve İran'dan gelecek ucuz enerjiye kavuşabiliriz. Suudi Arabistan, yakın gelecekte NATO'ya ve ABD'ye karşı çıkacak güce ulaşacak. Suudi Arabistan'dan gelecek ucuz enerjiden de faydalanmak istiyorsak NATO ile ilişkimizi kesmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Küresel çapta akaryakıt krizi yaşanıyor

Ukrayna-Rusya savaşı, küresel ölçekte akaryakıt krizinin yaşanmasına neden oldu. Kendine yaptırım uygulayan ülkelere giden doğal gazı kısıtlayan Rusya, bu konuda sert kararlar almaya devam edeceğinin sinyallerini verdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu krizin en büyük sorumlusu olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, ülkesindeki petrol şirketlerini de "arzı bilinçli olarak kısıtlayarak fiyatları yükseltmekle" suçladı. Türkiye, akaryakıt krizinden en fazla etkilenen ülkelerden biri oldu.

Yorumlar (0)