Perinçek: HDP kapatılırsa en çok Güneydoğu'dakiler sevinecek!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP'nin kapatılması halinde en çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayanların sevineceğini söyledi. 

SİYASET 06.06.2020, 10:20 06.06.2020, 10:26
Perinçek: HDP kapatılırsa en çok Güneydoğu'dakiler sevinecek!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir canlı yayında, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, ancak topyekûn bir mücadele ile terör örgütü PKK sorununun çözülebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin karşısında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa ve İsrail'in bulunduğunu kaydeden Perinçek, bu güçlere karşı yalnızca Mehmetçik ve polisi görevlendirerek sonuca ulaşılamayacağını söyledi. 

"Meclis'e ve belediyelere sokulmamalı"

Perinçek, bu nedenle devlet ve millet her cephede, topyekûn bir mücadele verilmesi gerektiğini belirtti. 

Sadece silahlı cephede mücadelenin yeterli olmadığını, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile belediyelere de terör örgütlerinin sokulmaması gerektiğini aktaran Perinçek, böylece Kürt vatandaşların da rahatlayacağını ve özgürleşeceğini kaydetti.

"En çok Güneydoğu'da yaşayanlar sevinecek"

Perinçek, HDP'nin kapatılması durumunda en çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan vatandaşların, Mardin, Hakkâri, Muş, Urfa'da, Bingöl ve Bitlis'te yaşayanların sevineceğini ifade etti. 

Öncelikle Kürt vatandaşlarının rahatlayacağını vurgulayan Perinçek, buna emin olduğunu söyledi. 

"HDP'nin kapatılması köklü çözüm"

HDP'nin kapatılmasının "köklü çözüm" olacağına dikkat çeken Perinçek, HDP'ye her sene devlet bütçesinden 90 milyon lira verildiğini aktardı.

Perinçek, bunu büyük bir paradoks olarak değerlendirdi.

Yorumlar (0)