Partiler Ermenistan'a, CHP Erdoğan'a yüklendi!

Azerbaycan'a saldıran Ermenistan'a BBP, DSP ve RP'den tepki geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, toplanan vergilerin nereye gittiği ile ilgili hükümete hesap sorulması gerektiğini söyledi.

SİYASET 27.09.2020, 15:10 27.09.2020, 16:06
Partiler Ermenistan'a, CHP Erdoğan'a yüklendi!

Ermenistan ordusunun sınır hattı boyunca Azerî mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlemesi Türkiye'nin ana gündem konusu hâline geldi.

Siyasi partilerden BBP, DSP ve Yeniden Refah Partisi Ermenistan'a sert tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu farklı bir gündemle AK Parti hükümetine ve Erdoğan'a yüklendi.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yegane gayesi Türk düşmanlığı olan işgalci Ermenistan’ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimalinin bulunmadığını belirtti.

BBP

Saldırı sonucu şehit olan Azerî asker ve vatandaşlarına Allah'tan rahmet dileyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ermenistan'ın uluslararası hukuku ihlal ederek Azerbaycan'a saldırı düzenlediğini, bu saldırının Türk milletine karşı yapılmış kahpe bir saldırı olduğunu belirterek, şiddetle lanetlediğini bildirdi.

DSP

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise mesajında, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi can Azerbaycan kardeşliğinin gereğini yerine getireceğini vurgulayarak, saldırının bölgenin huzur ve güvenine yapıldığını ve birçok masum insanın hedef alındığını söyledi. Aksakal, "Ermeni saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da yazılı mesajında, Ermeni ordusunun saldırısı neticesinde şehit olan Azerbaycan sivil vatandaşlarına ve kahraman askerlerine Allah'tan rahmet diledi. Fatih Erbakan, Türk milletinin her anlamda ve her zeminde Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını çizdi.

CHP

Video konferansla bir araya geldiği üniversite öğrencilerinin sorunlarını dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Azerbaycan gündemine dair konuşmadı.

Üniversitelilerin problemlerini yakından izlediklerini, çözümünün siyaset kurumundan geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, tüm dünyada teknolojik gelişmeler olurken 21. yüzyıl Türkiye'sinde gençlerin bilgisayar ya da internete erişemediğini belirterek, televizyonu olmayan 750 binin üstünde ailenin, internete erişemeyen 2 milyonun üzerinde hanenin olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Toplanan vergilerin hesabı sorulmalı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
sahin 4 yıl önce
kilictarogluda bir ermeni usagidir