Erdoğan: Paranın dini, rengi yoktur, para paradır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk hissesinin Katar'a devri hususunda, "Biz asla yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Bunun rengi nedir, dini nedir diye sormadık. Çünkü paranın rengi, dini yoktur. Para paradır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.11.2020, 23:21 30.11.2020, 23:34
Erdoğan: Paranın dini, rengi yoktur, para paradır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul’un TVF'ye ait yüzde 10'luk payının Katar Yatırım Otoritesi'ne devrine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) söz konusu talebi 2019 yılında Avrupa'dan almıştı. Bu anlaşmadan akabinde TVF'nin Borsa İstanbul’daki hissesi yüzde 80,6’dır. Bay Kemal, bunu öğren, bunu bil. Bu sana lazım. Yani, bir yıl öncesiyle birebir aynıdır. Katar Yatırım Otoritesi, aralarında Almanya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin de bulunduğu 40'dan fazla devlette 400 milyar dolardan fazla yatırım yapan global bir kuruluştur. Bu kuruluş, dünyanın en büyük borsalarından biri olan Londra'nın da yüzde 10,3’üne sahip durumdadır. Fakat dünyanın hiçbir ülkesinde bu yatırımlardan sebeple, 'Katar bizi ele geçiriyor.' şeklinde zırvalayanlar olmuyor. 'Almanya’nın tapusunu da Katarlılara verin, İngiltere’nin tapusunu da Katarlılara verin.' diyen de olmadı oralarda. Tam tersine, yapılan yatırımda herkes mutluluk duyuyor. Aslında bu tarz yatırımlar Türkiye'ye duyulan güvenin bir kanıtıdır. Bundan niçin rahatsız oluyorsun?"

"CHP ve onun kuyruğuna takılanlar..."

"Ülkemizin yerli ve uluslararası yatırımcılar için cazibesini yüksek seviyede tutacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'ın ülkeye yatırım yapan tek ülke olmadığını belirterek şunları ekledi:

"Biz asla yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Bunun rengi nedir, dini nedir diye sormadık. Çünkü paranın rengi, dini yoktur. Para paradır. 28 Şubat'ta yapıldığı gibi sermayeyi renklere bölenlerden asla olmadık. Borsa İstanbul’a değer katan yabancı yatırımcılar her kim olursa olsun bizim için değerlidir. Ancak bu faşist kafa, ülkenin ve milletin yararına olan böyle bir işte kimliğine bakarak yatırımcı ayrımcılığı yapıyor. Yalnızca bu örnek bile milletimizin CHP ve onun kuyruğuna takılanlara Türkiye'yi neden emanet etmediğinin ve etmeyeceğinin en çok net bir göstergesidir. Bunların amacı hiçbir zaman ülkemizin çıkarlarını savunmak olmadı."

Yorumlar (0)