Öztürk Yılmaz parti mi kuracak?

Milletvekili Öztürk Yılmaz mecliste düzenlediği basın toplantısında yepyeni bir sayfa açacaklarını, yeni şeyler konuşacaklarını söyledi. Öztürk’ün bu söylemleri yeni parti kurmaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

SİYASET 29.05.2019, 14:18
Öztürk Yılmaz parti mi kuracak?

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlediği basın toplantısında "Toplumun önüne kısa bir süre sonra bir planla çıkacağız. Yeni bir şeyler yapacağız. Yaz sonuna doğru kapsamlı bir açıklama yapacağım. Bu bir partinin kopyası değil, Türkiye'yi kucaklayacak bir şey olacak." dedi.

8 ay önce partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edilmesi üzerine konuşan Yılmaz "Partide benim varlığımdan, düşüncelerimden rahatsız olanlar belli ki uzun süredir bahane gözetiyorlardı. Hukuksuz, adaletsiz şekilde, sudan bahaneyle ihraç edildim. Bu bir siyasi kumpastır " dedi.

"İHANETE UĞRADIM”

48 yıllık hayatının her döneminin mücadeleyle geçtiğini söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevden ihraç edileyim, isterse öldürsünler asla bu siyasi emaneti kimseye teslim etmem. Allah'tan başka kimseye eğilmem, ikincisi de doğrunun önünde eğilirim. Bana yanlış yapıldı, ihanete uğradım, içeriden bıçak yedim. Bu kararı verenler için de onların siyasi geçmişi için bir leke olarak kalacaktır. Benim partide duruşum farklıydı, hiçbir zaman aynı olmadı. Hak, hukuk, adalet sadece FETÖ'cülerin davalarını korumak için kullanılmamalı, haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan pek çok insan var. Bu anlayışa onay vermem mümkün değildi. Balyoz, Ergenekon'u yapanlarla beni ihraç edenlerin kafa yapıları aynı. Ben savaşçıyım, hiç kimseye boyun eğmem, siyaseten imha ettiğini düşünenler varsa avuçlarını yalarlar. Türkiye'de yepyeni sayfa açacağız, biz yeni şeylerden konuşacağız, bu ülkenin değerlerine hürmet eden, bayrağıyla, Atatürk ile vatanıyla sorunu olmayan insanları toparlayacağız, bunu başaracağız. Toplumun önüne kısa bir süre sonra bir planla çıkacağız. Adaletsizlik, haksızlık, vicdansızlık böyle olamaz."

YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?

Gazetecilerin  "Yeni bir parti mi kurulacak?" sorusuna Yılmaz, "Yeni bir şeyler yapacağız. Yaz sonuna doğru kapsamlı bir açıklama yapacağım. Bu bir partinin kopyası değil, Türkiye'yi kucaklayacak bir şey olacak." cevabını verdi.

Yorumlar (0)