Öztrak'tan Erdoğan'a 'tatil' yanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu? Tatildeyken oldu sayelerinde. Geçtiğimiz haftalarda neredeydiler?" dedi.

SİYASET 26.08.2019, 17:33 26.08.2019, 17:59
Öztrak'tan Erdoğan'a 'tatil' yanıtı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için dile getirdiği "Ben hayatımda böyle tatil yapmadım” eleştirisini yanıtlayan Öztrak, "Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris'te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu? Tatildeyken oldu sayelerinde. Geçtiğimiz haftalarda neredeydiler, kimlerle tatil yaptılar? 'Kardeşim Esad' döneminde Bodrum’da kim tatil yaptı?" dedi.

"Saray milletin iradesini yok saymıştır"

Öztrak, Van, Diyarbakır ve Mardin Belediye Başkanları'nın görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasına ilişkin, şunları söyledi:

"Demokrasimizin yazını kışa çeviriyorlar. Saray milletin iradesini yok saymıştır. Sarayın kibir abidesi 31 Mart'tan ders almamıştır. Daha başkanlara mazbataları verilmeden kayyum süreci başlatıldığı açıktır. Kayyum atayacaksınız neden seçime girmelerine izin verdiniz? Bu karar hukuki değil, siyasidir. İktidar sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa buna en hafifinden mızıkçılık denir." 

"Kadını aşağılayan dizilere çekidüzen verilmeli"

Emine Bulut cinayetine de değinen Öztrak, "Tüm Türkiye'nin canı yandı, kahrolduk. Emine Bulut'un vahşice katledilmesine tüm toplumun gösterdiği reaksiyonu çok önemsiyoruz. Ciddi tedbirler alınmazsa Emine Bulut cinayetleri ardı ardına gelecektir.223 kadın bu sene öldürüldü. Teröre verdiğimiz canlardan daha fazla. Yüzlerce kadın her gün şiddet görmektedir. Kadınları erkek şiddetine karşı korumak için ülkeyi yöneten iktidara çok ciddi görevler düşmektedir.İstanbul Sözleşmesi'nin tam olarak uygulanmasını istiyoruz. RTÜK'ün kadını aşağılayan TV dizilerine çekidüzen vermesini istiyoruz. RTÜK hayırlı bir şey yapacaksa işe burada başlamalıdır." diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)