Öztrak'tan Bakan Dönmez'e tepki

Faik Öztrak, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in doğal gaz tasarrufuna dair 'Az yakın.' açıklamasına sert bir dille tepki göstererek, "İnsan bunları duyunca insan 'Allah'ım, bunların aklını bir günlüğüne bana ver de rahat bir uyku uyuyayım.' diyor." ifadelerini kullandı.

SİYASET 09.11.2021, 00:51
Öztrak'tan Bakan Dönmez'e tepki

CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. CHP Sözcüsü Öztrak, toplantının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. 

"Türkiye'de yapılacak en büyük tasarruf..."

Öztrak, Bakan Dönmez'in doğal gaz tasarrufuna dair 'Az yakın.' açıklamasına sert bir dille tepki gösterdi. Öztrak, Dönmez'e, "Bakan Bey diyor ki 'Evi az ısıtın, tasarruf edin, faturalarınızı düşürün.' Bunları duyunca insan 'Allah'ım, bunların aklını bir günlüğüne bana ver de rahat bir uyku uyuyayım.' diyor. Açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Türkiye'de yapılacak olan en büyük tasarruf, ampulü söndürmektedir." diye konuştu. 

"O gün memlekette bayram olacak"

Öztrak, şöyle devam etti:

"Erdoğan’ın yandaş basını da vatandaşa 'Tok karnına alışverişe çıkın', 'Marketlerde küçük arabaları kullanın', 'Rafa dokunmayın çünkü sahiplik hissedersiniz ve almak zorunda kalırsınız.' şeklinde akıl vermeyi sürdürüyor. Saray ve ortakları farkında değil ama yurttaş zaten raflara dokunamıyor. Etiketler alev alev yanıyor. Faturalar kabarınca, Enerji Bakanı da yurttaşa akıl vermeye başlıyor. Bakan Bey diyor ki 'Evi az ısıtın, tasarruf edin, faturalarınızı düşürün.' Bunları duyunca insan 'Allah'ım, bunların aklını bir günlüğüne bana ver de rahat bir uyku uyuyayım.' diyor. Açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Türkiye'de yapılacak olan en büyük tasarruf, ampulü söndürmektedir. O ampul söndüğü zaman herkesin ekmeği olacak, tarlaya giren karga kovulacak, ambara doluşan fareler temizlenecek, fırına dadanan hırsızlık hak ettiğini bulacak ve Türkiye haramilerden kurtulacak. İşte o gün memlekette bayram olacak."

"İşsizlik gençlerin gündeminden çıkacak"

Öztrak, iktidara geldiklerinde, gençlerin gerçeğinin işsizlik olmayacağının, üretim ve istihdam ve olacağının altını çizerek, "Yatırımcıların önünü açacağız, katma değerli üretimi özendireceğiz, gençlerimize yüksek maaşlı iş alanları oluşturacağız. Kamuya personel alımlarında mülakatı yalnızca gerekli olan mevkiler için adil bir şekilde uygulayacağız. 'Dayısı varsa işe girer.' devri bitecek. Liyakat tek gerçek olacak. Türkiye'ye adaleti, hukuku ve fırsat eşitliğini geri getireceğiz." diye konuştu. 





Yorumlar (0)