Öztrak'tan Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt

Öztrak, Bahçeli’nin açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

SİYASET 21.09.2021, 23:44
Öztrak'tan Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

"Milletimiz unutmadı"

Öztrak, "Milletimiz, Bahçeli’nin kendi koltuğunu korumak adına 'Öcalan, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta bunun önüne geçmek amacıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.' diyerek terör örgütü elebaşının sözcülüğüne soyunduğunu, terörist başına alkışladığını unutmadı." dedi.

Atatürk'ten alıntı yaptı

Öztrak, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Türkiye'nin yazgısında tek yetki ve güç sahibi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu ülkenin düzeni için, iç ve dış güvenliğini korumak ve sağlamak için en büyük güvencedir.' diyor. Ve cümlesinin devamında 'Büyük milli problemler şu ana dek ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözüme kavuştu. İlerde de sadece oradan kesin önlemler sağlanabilecektir.' diyerek, Meclis'e olan güvenini açık bir şekilde gösteriyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 Kasım 1930'da gerçekleştirdiği bu konuşma, CHP'nin siyasetine yön veren temel anlayışı özetler niteliktedir. Meclis tüm meselelerin görüşülüp, tartışılacağı tek adrestir.

"Koltuk için ülkeyi uçurumdan yuvarlayanlar..."

Milletimiz, Bahçeli’nin kendi koltuğunu korumak adına 'Öcalan, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta bunun önüne geçmek amacıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.' diyerek terör örgütü elebaşının sözcülüğüne soyunduğunu, terörist başına alkışladığını unutmadı.

Bahçeli'nin bugünkü adap ve edepten yoksun hezeyanı, meşum ellerin denetimine girerek kimliğinden ve kökünden tehlikeli biçimde kopuşunu saklayamaz.

Partisinde koltuğunu kaptırmamak adına göz göre göre ülkemizi uçurumdan yuvarlayanların, genlerinde Müdafaa-i Hukuk ve Kuva-yı Milliye olan CHP'ye verebilecekleri bir vatanseverlik dersi yoktur."

Yorumlar (0)